Κριστίνα Τρεμόντι: Μια 25χρονη ακτιβίστρια, επικεφαλής στο Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ.

Ποια είναι η ελληνοαμερικανίδα Χριστίνα Τρεμόντι που τοποθετήθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Τα υπόλοιπα ονόματα του ψηφοδελτίου. Πού κατεβαίνει ο Πάνος Καμμένος
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

ADVERTISEMENT
Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του κόμματος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν τη μάχη κατά της διαφθοράς, είτε αυτή στα υψηλά επίπεδα (πολιτικοί, μίζες) είτε αυτή που υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή (φακελάκι)".
Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τόνισε ότι "προσπαθούν να μας τελειώσουν, όπως και παλιότερα, με τις δημοσκοπήσεις" για να συμπληρώσει ότι "εμείς θα καταφέρουμε να φέρουμε το καινούργιο στην πολιτική ζωή της χώρας".
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ, Χριστίνα Τρεμόντι (25 ετών), η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα "edosafakelaki.org", στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς.
Η κυρία Τρεμόντι σημείωσε ότι "η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί για να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά".
Στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο αντιστράτηγος Γιώργιος Κλειδέρης ενώ τρίτος είναι ο Χριστόφορος Σοφιαννίδης, μέλος της ποντιακής ομογένειας και αντιδήμαρχος στον δήμο Καλλιθέας.
Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρίσκεται ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Νίκος Κατσαρός, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του "Δημόκριτου", Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμπληρώνεται από την Ευγενία Αρβανίτη – Πρεβεζάνου (μέλος της γενικής γραμματείας Ισότητας), τον Νεκτάριο Μεταξάκη (πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού), τον Μιχάλη Βάρδα (μηχανολόγος μηχανικός), τον Ζήση Παπανικολάου (αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τον Γιάννη Στεφανουδάκη (επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού), τον Κωνσταντίνο Μπούμπαρη (συνδικαλιστής και στέλεχος της Ένωσης Νοσηλευτών) και τέλος, τον Γαβριήλ Αβραμίδη (βουλευτής των ΑΝΕΛ από το 2012).
Ο κ. Καμμένος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ποια είναι η ελληνοαμερικανίδα Χριστίνα Τρεμόντι

Η Χριστίνα Τρεμόντι είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του "Έδωσα φακελάκι", της ιστοσελίδας που συγκεντρώνει περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να δώσουν χρήματα για να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.
H ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας "ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία" είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Καθημερινή. "Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: "δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο". Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του".
..

Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρίες, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της L'Oreal.
Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.
Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, Συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και στον "Guardian".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...