Τέσσερις δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ...Τα 4 νέα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Μπροστά περνά ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,5% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ στη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Η GPO για το MEGA δίνει οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 0.2% διαφορά, η Metron Analysis για τα
Παραπολιτικά τον εμφανίζει να προηγείται με 0,4% έναντι της ΝΔ, ενώ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες δείχνει η δημοσκόπηση της Pro Rata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,5% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 27,5%. Ανεβασμένοποσοστό 7% λαμβάνει η Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%. Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%. Στη νέα δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται στο 8%.

Η δημοσκόπηση εξετάζει επίσης την επιρροή που είχε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία των επτά πολιτικών αρχηγών, το ποσοστό όμως όσων έμειναν αδιάφοροι είναι υψηλό και αγγίζει το 31%. Το συντριπτικό 84% όσων το παρακολούθησαν δήλωσαν απολύτως ανεπηρεάστοι από όσα άκουσαν και είδαν.

Νικητής βγήκε ο... κανένας με 33,5% ενώ το 19% έδωσε «ψήφο» στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 13,5%, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με 9%, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με 8% και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%. Προτελευταίος «τερμάτισε» στον αγώνα για «την καλύτερη παρουσία στο ντιμπέιτ» ο Πάνος Καμμένος με 4,5% ενώ τελευταίος και με χαμηλό ποσοστό 1,5% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ολόκληρη η δημοσκόπηση:
Open publication - Free publishing
Νωρίτερα:
Διαφορά 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pro Rata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο της εισόδου αλλά φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «ψηφίζουν» οι ερωτηθέντες. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%, η ΧΑ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,5%, Το Ποτάμι με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα 2,5%. Άλλο κόμμα απαντά το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,5% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Ξανά μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, εμφανίζει η σημερινή δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στη δημοσκοπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 0,4% της ΝΔ, ενώ στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από μία εβδομάδα το προβάδισμα είχε η ΝΔ με διαφορά 0,6%. Η δημοσκόπηση δίνει στην εκτίμηση ψήφου οριακό ποσοστό 3% στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται εκτός Βουλής τόσο οι ΑΝ.ΕΛ. όσο και η Λαϊκή Ενότητα. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΝΔ 24,7%, Χρυσή Αυγή 4,9%, ΚΚΕ 4,7%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Ποτάμι 4,4%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%, Λαϊκή Ενότητα 2,6 % και Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 8,5%.
Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, που την Τετάρτη έδινε μπροστά την ΝΔ. Εντός Βουλής η ΛΑΕ, οριακά εντός και η Ένωση Κεντρών όπως και οι ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 26% , έναντι του 25,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Την Τετάρτη τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν στο 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ και στο 25,3%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6,5% (από 5,5%), ΠΑΣΟΚ με 6% (από 5,3%), ΚΚΕ με 5,7% (από 5,1%), Ποτάμι με 4,4% (από 4,6%), Λαϊκή Ενότητα με 3,6% (από 4%), Ένωση Κεντρώων με 3,3% (από 3,2%), και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: σταθεροί στο 3%.
Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων κορυφώνεται, με την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να έχει αρχίσει. Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα 4 νέα προεκλογικά σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους και τους αγρότες, αλλά σχολιάζοντας και τη διαπραγμάτευση και το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δείτε τα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...