Γαλλικά Rafale F.2 απέναντι σε ρωσικά Su-27SM στην Συρία - Το "ατύχημα" είναι πλέον πολύ κοντά...

Γαλλικά μαχητικά Rafale F.2 πέταξαν σήμερα για πρώτη φορά επάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας προβαίνοντας σε αναγνωριστικές πτήσεις και ενώ η συριακή αεράμυνα δεν απάντησε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Τα γαλλικά μαχητικά κινήθηκαν στις περιοχές της Ανατολικής Συρίας, μακριά από τους αεροδιαδρόμους που πετούν τα ρωσικά μαχητικά, κυρίως στην παραλιακή ζώνη και περί την Λαττάκεια και την Δαμασκό.


Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς. «Αυτές οι αναγνωριστικές πτήσεις θα καθορίσουν τις κινήσεις που θα γίνουν, όταν έρθει η ώρα», είπε στους δημοσιογράφους.

Τα γαλλικά μαχητικά προχώρησαν σε αναγνώριση στόων, υποτίθεται τζιχαντιστών και απογειώθηκαν από το Κατάτ, δηλαδή απέφυγαν τελείως την δυτική Συρία, όπου περιπολούν ρα ρωσικά μαχητικά.

Τις αναγνωριστικές πτήσεις τις είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ, όπως πρώτο είχε γράψει την Κυριακή το pronews.gr, δηλώνοντας ότι σύντομα η Γαλλία θα προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την ευθυγράμμιση της στρατηγικής της Γαλλίας με των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας, καθώς το Παρίσι έως τώρα κρατούσε αποστάσεις από στρατιωτική επέμβαση στην χώρα, η οποία, μετά μόλις μετά τον Β'ΠΠ απέκτησε την ανεξαρτησία της από το καθεστώς της γαλλικής αποικίας.

Ηδη από χθες, βρετανικά βομβαρδιστικά άρχισαν να κτυπούν στόχους στην Συρία (για την ώρα ισλαμιστές του ISIL) και πλέον το ερώτημα είναι αν και πότε τα δυτικά μαχητικά θα συναντηθούν με ρωσικά μαχητικά επάνω από το συριακό έδαφος και πώς θα μπορούσε να καταλήξει μια τέτοια συνάντηση.

Σημειώνεται όστι στην Συρία επιχειρούν ρωσικά μαχητικά κρούσης Su-34 και αναβαθμισμένα Su-27SM. Τα δεύτερα, εξοπλισμένα με όπλα διπλάσιου βεληνεκούς από τα αντίστοιχα δυτικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν θανάσιμη απειλή για όλα τα δυτικά, είτε F-15/F-16, είτε Rafale ή Eurofighter...
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...