Έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχαν στο τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού (73-69), ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με τον Μίλαν Τόμιτς στη φυσούνα.  Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό, Μίλαν Τόμιτς αντάλλαξαν μερικές… κουβέντες στα σέρβικα, στο δρόμο προς τα αποδυτήρια.
milan_tomitsΟι δυο τους υπήρξαν αντίπαλοι στον τελικό Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, στη Ρώμη, το 1997, όταν η ομάδα του Πειραιά είχε στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Σφαιρόπουλος: «Χυδαία επίθεση»
Για «χυδαία επίθεση» του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Μίλαν Τόμιτς έκανε λόγο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό.
Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου είπε: «Ο συνεργάτης μου, Μίλαν Τόμιτς, δέχτηκε χυδαία φραστική επίθεση από τον αντίπαλο προπονητή και μπαίνοντας στη φυσούνα αυτό συνεχίστηκε, καθώς και με τον καλαθοσφαιριστή Νικ Καλάθη. Ο Τόμιτς μιλούσε με τον διαιτητή Παναγιώτου, αυτό δεν άρεσε στους αντιπάλους μας, ότι μιλούσε δηλαδή με διαιτητή και του επιτέθηκαν φραστικά. Εγώ δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που δεν σέβεται τον συνεργάτη μου και βρίζει τις μάνες τους και τους πατεράδες τους. Ήμουν ξεκάθαρος. Είναι δικό τους το θέμα, αν θα ζητήσει ο κύριος Τζόρτζεβιτς συγγνώμη από τον κύριο Τόμιτς. Δεν είναι δικό μου».
Αναφορικά στο παιχνίδι, ο Σφαιρόπουλος είπαμε: «Παρά την ήττα αποδείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Μπήκαμε πιο δυνατά, επιβάλλαμε το ρυθμό μας και πήραμε διαφορά 15 πόντων. Ήταν τα τελευταία 4 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και μειώθηκε η διαφορά. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος».

Τζόρτζεβιτς: «Δεν ξεκίνησε από μένα»
Αρνήθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ότι το φραστικό επεισόδιο με τον Μίλαν Τόμιτς ξεκίνησε από τον ίδιον, ενώ επισήμανε ότι η ευθύνη ανήκει στον αντίπαλο. «Ό,τι γίνεται στο παρκέ μένει εκεί…», είπε αρχικά ο τεχνικός των «πράσινων» και συνέχισε: «Ήθελε να το μοιραστεί μαζί σας, αλλά εντάξει. Τίποτα δεν άρχισε από το δικό μας μέρος. Ήταν μια αντίδραση σε κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν, γιατί δεν θέλω να διαφημίσω κανέναν», τόνισε.
Αναφερόμενος στη σημασία της νίκης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Ήταν σημαντικό ότι δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον πρωταθλητή και ότι δείξαμε πως έχουμε μια ομάδα που μπορεί να γίνεται καλύτερη και να παλεύει. Έχουμε ένα σημαντικό ματς σε τρεις μέρες και πρέπει να ανασυνταχθούμε, σε μυαλό και σώμα. Δεν είναι εύκολο μετά από τόση κούραση να δώσεις κίνητρο στους παίκτες».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages
Δημήτρης Γιαχανατζής