Πως έπαιξαν τα κανάλια την είδηση της διαφθοράς στον κλάδο της υγείας μετά το πόρισμα του Σώμα Επιθεωρητών ΥπηρεσιώνΥγείας Πρόνοιας που παρουσιάστηκε χθες κατά τη συνέντευξη τύπου; Ενόχλησε το ύφος του αν. υπουργού, δεν ενόχλησε η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατά την περίοδο 2012 - 2014; Το κλίμα της επιτηδευμένης έντασης ποιον τελικά εξυπηρέτησε;  Πως παρουσίασαν το θέμα τα κανάλια ALPHA:
Υπόθεση διαφθοράς στο χώρο της Υγείας  Ως «υπόθεση διαφθοράς στο χώρο της Υγεία» παρουσίασε το θέμα ο ALPHA στο κεντρικό του δελτίο, που αφορά δαπάνες άνω των 3εκ. ευρω για επικοινωνιακές καμπάνιες. Όπως διαπιστώνεται σε πόρισμα των ελεγκτών υγείας οι διαφημίσεις αυτές αφορούσαν εκτός δικαιοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα μισά χρήματα δόθηκαν για χρόνο που παρέχεται δωρεάν.  Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2012 – 2014 και όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας κ. Ξανθός: «Προφανέστερα αφορά και πολιτικές ευθύνες του υπουργείου αυτής της περιόδου». Εμπλέκονται 15 εταιρείες ενώ μεγάλο μέρος αφορά μία εταιρεία ενώ στην ηγεσία του υπουργείου τότε ήταν ο κ. Αδ. Γεωργιάδης. MEGA: «Μάζεψε τον σκύλο που έχεις δίπλα σου»  Αντίθετα το Mega και η πλειονότητα των μέσων του διαδικτύου που το αναπαρήγαγαν ανέδειξε κυρίως τη στιγμή της έντασης στη συνέντευξη τύπου μεταξύ του κ. Πολάκη και των δημοσιογράφων χωρίς να είναι ορατή η αιτία που προκλήθηκε αυτή. Ενώ η είδηση για την υπόθεση διαφθοράς και τις καμπάνιες του ΚΕΛΠΝΟ αναφέρθηκε επιγραμματικά στο τέλος του ρεπορτάζ του καναλιού.ενώ στην ηγεσία του υπουργείου τότε ήταν ο κ. Αδ. Γεωργιάδης

Για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε πόρισμα έρευνας στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που "δείχνει" πολιτική ασυλία την προηγούμενη περίοδο, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας "Στο Κόκκινο".
Όπως είπε ο υπουργός, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήξεραν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ σε διοικητικό επίπεδο δεν είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Καθώς είχε, για λόγους ευελιξίας, την δυνατότητα να μην τηρεί τις διαδικασίες αυστηρού διοικητικού ελέγχου και να κάνει επείγουσες δράσεις, αυτό οδήγησε στο να εκμεταλλευτούν κάποιοι το φορέα για άλλους σκοπούς, συνέχισε ο Ανδρ. Ξανθός.
Η υπόθεση που αποκαλύπτεται με την αναλυτική διερεύνηση των πεπραγμένων της περιόδου 2012 - 2014, δείχνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε "πεδίο προφανών διαπλοκών και διασυνδέσεων με το μιντιακό σύστημα", όπως υπογράμμισε.
Ο Ανδρ. Ξανθός τόνισε ότι αυτή τη φορά προχώρησαν οι διαδικασίες για να ασκηθεί ο αρμόδιος διοικητικός έλεγχος και να αναλάβει την διερεύνηση των ποινικών πλευρών της υπόθεσης η Δικαιοσύνη.
Ήταν το πρώτο πόρισμα που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο, είπε ο κ.Ξανθός. Ενώ άλλοι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει και στο παρελθόν, ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και δεν παραδόθηκε επίσημο πόρισμα. "Είναι προφανές ότι αυτό είχε σχέση με πολιτική ασυλία την προηγούμενη περίοδο", όπως εκτίμησε.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι αντίστοιχη έρευνα γίνεται και στα πεπραγμένα άλλων οργανισμών, με τα πορίσματα να αναμένονται.
Ο Ανδρ. Ξανθός επανέλαβε ότι τα πεπραγμένα των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν "αγγίζουν" την αξία του προσωπικού του και την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει το Κέντρο, τόσο στην επιτήρηση θεμάτων που σχετίζονται με τις λοιμώξεις όσο και με την υποστήριξη της διαχείρισης του προσφυγικού κύματος.
Το 24ωρης λειτουργίας ιατρείο στον Ελαιώνα, οι κινητές μονάδες στα νησιά αλλά και η παροχή προσωπικού και τεχνογνωσίας σε άλλες δομές φιλοξενίας είναι λίγες μόνο από τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει το εξαιρετικό επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, που "δεν έχει καμία ευθύνη για τα προβλήματα διαχείρισης, τα οποία είναι διαχρονικά", όπως υπογράμμισε.