Τζιχαντιστές καίνε ζωντανούς μαχητές τους μετά την ήττα στο Ραμάντι

Οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών εφαρμόζονται και μέσα στις ίδιες τους τις τάξεις. Θέλοντας να στείλουν μια τρομακτική προειδοποίηση, έκαψαν ζωντανούς όσους μαχητές έτρεξαν στο προπύργιο της τρομοκρατικής ομάδας στη Μοσούλη μετά την απώλεια της πόλης Ραμάντι από ιρανικές δυνάμεις.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι μαχητές κάηκαν ζωντανοί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Είχαν εκδιωχθεί από το Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Anbar, πριν από δύο εβδομάδες. Ήταν μια ήττα που αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα στα σχέδιά τους για τη δημιουργία χαλιφάτου σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος θέλησε έτσι να προειδοποιήει τους μαχητές του που μπορεί να αναγκαστούν να υπερασπιστούν τη Μοσούλη από επίθεση.

"Τους συγκέντρωσουν όλους μαζί, τους έβαλαν να σχηματίσουν έναν κύκλο και τους έκαψαν ζωντανούς" δήλωσε στο Fox News πρώην κάτοικος της περιοχής που πλέον ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά κρατά επαφή με την οικογένειά του στην πόλη. Άλλοι Ιρακινοί με συγγενείς στη Μοσούλη σημειώνουν πως οι μαχητές τιμωρήθηκαν επειδή δεν "έπεσαν" στο πεδίο της μάχης.

"Δεν είναι έκπληξη ότι εκτελέστηκαν οι μαχητές από το Ραμάντι", σημειώνει ο Michael Pregent, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και πρώην σύμβουλος πληροφοριών του David Petraeus στο Ιράκ. Τους έκαψαν ζωνταντούς όπως είχαν κάνει και με τους μαχητές που έχασαν την ιδιαίτερη πατρίδα του Saddam Hussein πέρυσι.
Οι τζιχαντιστές δολοφόνησαν επίσης γυναίκες και παιδιά με την κατηγορία της κατασκοπίας σε μια περίοδο που η κυριαρχία της τρομοκρατικής ομάδας στην πόλη γίνεται όλο και πιο εύθραυστη. "Το ISIS χρησιμοποιεί τις εκτελέσεις γυναικών και παιδιών για εκφοβισμό. Όσο πιο σκληρή η τακτική, τόσο πιο απελπισμένη είναι η ηγεσία", υποστηρίζει ο Michael Pregent.


Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...