Κιμούλης: Αν ο Τσίπρας έφευγε εκείνη την περίφημη νύχτα θα ερχόταν η καταστροφή

«Δεν μπορείς να απαιτείς από τον Τσίπρα να πάει στα άκρα την αντίστασή του, ενώ εσύ ίσως να μην είσαι έτοιμος να το κάνεις», επισημαίνει ο Γιώργος Κιμούλης.
Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή τον αριστοφανικό «Πλούτο» που διασκευάζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει στην Επίδαυρο, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει: «Αν λοιπόν έφευγε εκείνη την περίφημη νύχτα ο Τσίπρας, αν έλεγε στάχτη και μπούλμπερη, θα ερχόταν η πλήρης καταστροφή».

»Ναι, έχουμε την ήττα του αδύναμου, που όμως εξακολουθεί να διατηρεί την επικινδυνότητά του. Η δυσαρέσκεια και ο θυμός μας απευθύνονται σε εκείνους που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλλουν τη θέση τους στον εκπρόσωπό μας. Σε εκείνους που μας ποδοπάτησαν και όχι εν δικαίω», συμπληρώνει.
«Στην κριτική μας πρέπει να συνυπολογίζουμε κάποια δεδομένα. Από τη στιγμή της ένταξής μας στην ΟΝΕ άρχισε το τρόχισμα της παραγωγικότητας σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα, χρόνο - χρόνο, υπήρχε μείωση της παραγωγικότητας και αύξηση της εισαγωγής προϊόντων. Παράλληλα αυξανόταν το κόστος της καθημερινότητάς μας, ενώ οι μισθοί δεν ακολουθούσαν την ανάλογη αύξηση. Με αποτέλεσμα οι πάντες να δανείζουν αφειδώς τους πάντες. Την ίδια στιγμή η διακίνηση της πραγματικής οικονομίας γινόταν μέσω μαύρου χρήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παραίτηση του Τσίπρα και η απειλή του Grexit θα δημιουργούσαν απόλυτο χάος. Αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος», επισημαίνει.
«Έχουμε ζήσει τα αποτελέσματα της περίφημης διαπλοκής»
Ο Γιώργος Κιμούλης αναφέρει πως, ως ώριμος άνθρωπος, οφείλει να δώσει χρόνο και συγχρόνως να ελπίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την τακτική των προηγούμενων. «Ξέρουμε ότι η εξουσία φθείρει, ξέρουμε πως ανέκαθεν υπήρχε το παιχνίδι του δούναι και λαβείν. Έχουμε ζήσει πολύ καλά τα αποτελέσματα της περίφημης διαπλοκής. Αν συμβεί αυτό, ναι, αποσύρεις την εμπιστοσύνη σου. Γνωρίζω πως είμαστε συναισθηματικά κουρασμένοι. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας στην ήττα της διαπραγμάτευσης -γιατί περί ήττας ο λόγος- ήταν συναισθηματικού τύπου. Αρκετοί ζητούσαν από τον πρωθυπουργό συναισθηματική αντίδραση: να φύγει. Να παραιτηθεί. Όμως η κινηματικού τύπου αντίδραση των πολιτών μέχρι τότε εκδηλωνόταν έντονα, διατηρούνταν για ένα χρονικό διάστημα και μετά έσβηνε», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στη δισέλιδη συνέντευξή του.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...