«Να δώσουμε στους Πορτογάλους τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής τους»

Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Πορτογαλίας στα γήπεδα της Γαλλίας, ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας ενόψει του τελικού της Κυριακής με αντίπαλο τη Γαλλία για το Euro2016 δεν έκρυψε ότι oι «τρικολόρ» είναι μεν το φαβορί, αλλά και οι παίκτες του είναι πολύ έμπειροι για να δώσουν στους Πορτογάλους την μεγαλύτερη χαρά της ζωής τους.

Ξεκινώντας ο προπονητής της εθνικής Πορρογαλίας είπε τα εξής:


«Oταν έγινε η κλήρωση είχα πει ότι η Πορτογαλία είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για να φτάσουν στον τελικό και να κερδίσουν το τουρνουά. Όμως και η Γαλλία ήταν ανάμεσα στα φαβορί μου. Εχει κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο, τον ευρωπαικό, παίζει σπίτι της και έχει ένα τεράστιο δυναμικό που της δίνει δυναμική. Όμως το να είναι το φαβορί για να νικήσει έχει μεγάλη διαφορά. Θα έχει πίεση που παίζει σπίτι της, όπως συνέβη και με την Πορτογαλία το 2004.

Είναι ένας δίκαιος τελικός. Δεν με ενδιαφέρει αυτό που λένε, Πορτογαλία και Γαλλία έφτασαν δίκαια στο τέλος. Θέλω να λένε ότι η Πορτογαλία κέρδισε 0-0. Οι παίκτες μας είναι πολύ έμπειροι. Ξέρω ότι η ιστορία μας στα παιχνίδια εναντίον τους είναι κακή, περισσότερο αφορά για ημιτελικούς, αλλά πιστεύω ότι η ιστορία θα αλλάξει, για πρώτη φορά στον τελικό. Το μέλλον της Πορτογαλίας είναι καλό. Θα γίνει καλύτερο,» πρόσθεσε, ενώ έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους της Πορτογαλίας:

«Ζητώ από τους Πορτογάλους να το πιστέψουν όπως κι εγώ. Όσο και όλοι οι παίκτες και όλη την ομάδα. Πάμε να δώσουμε στους Πορτογάλους τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής τους. Δεν φοβάμαι τη διαιτησία. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι θα κάνουμε το καλύτερο,» συμπλήρωσε ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...