Το μέλλον των ταξιδιών είναι υπερηχητικό (Φωτό+Βίντεο)

Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και ο χρόνος μεταφοράς ελαχιστοποιείται. Από την αναψυχή στο χώρο εργασίας και από τη μία πόλη στην άλλη, ταξίδια που διαρκούσαν πολλές ώρες θα κρατούν μόλις λίγα λεπτά.
 Η επανάσταση στις μεταφορές έχει ξεκινήσει καθώς υπερηχητικά αεροπλάνα και τρένα με μορφή κάψουλας θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε και κατ΄επέκταση,
τον ίδιο τον πολιτισμό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο ένωσης Στοκχόλμης – Ελσίνκι με το πρωτοποριακό τρένο Hyperloop.
Ο Ουκρανός εφευρέτης Βλαντιμίρ Ταταρένκο σκέφτηκε την ιδέα ενός αεροπλάνου με αποσπώμενη καμπίνα σε περίπτωση ανάγκης.
Το SKREEMR πυροδότησε ντιμπέιτ το 2015. Οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 30 λεπτά.
Ομάδα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ ανέπτυξε τεχνολογία κατά την οποία οι ρωγμές στο αεροπλάνο θα μπορούσαν να αποκατασταθούν με τον ίδιο τρόπο που κλείνει μια πληγή.
Το 2014 η βρετανική εταιρεία Hybrid Air Vehicles σχεδίασε ένα μοδάτο αεροπλάνο, το Airlander 10, 92 μέτρων, γεμισμένο με ήλιο.
Ο Βίναλς σχεδίασε το skywhale το 2014, εξοπλισμένο με φτερά που αυτό-επιδιορθώνονται, μεγάλα παράθυρα, δυνατότητα κάθετης απογείωσης και χώρο για 755 επιβάτες.
Το 2015 ο Όσκαρ Βίναλς σχεδίασε ένα αεροπλάνο με τριπλό κατάστρωμα, χωρητικότητας 800 επιβατών, το οποίο θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και υδρογόνο.
Η Airbus λάνσαρε την ιδέα ενός αεροπλάνου με διαφανή καμπίνα, ολογραφικές οθόνες παιχνιδιών και καθίσματα που προσαρμόζονται σε μέγεθος και σχήμα.
Ο Ερίκος Λέβις από το Imperial σχεδίασε ένα υδροπλάνο, του οποίου η μηχανή θα βρίσκεται στο εξωτερικό και θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 2.000 επιβάτες.
Αυτό το υπερηχητικό business τζετ της Spike Aerospace, το πρώτο στον κόσμο, θα μπορούσε να σπάσει τα ηχητικά εμπόδια. Χωρίς παράθυρα, οι καμπίνες θα είχαν οθόνες που θα έδειχναν το εξωτερικό τοπίο.
Ερευνητές του SART στη Γερμανία παρουσίασαν αυτό το υπερηχητικό τζετ, το οποίο θα μπορούσε να κάνει το Λονδίνο –Μελβούρνη σε 90 λεπτά.

Ποιες πόλεις της Ευρώπης θα ενώσει το υπερηχητικό τρένο Hyperloop

 Από τη Στοκχόλμη στο Ελσίνκι σε 28 λεπτά - μία απόσταση 480 χιλιομέτρων περίπου - θα ταξιδεύει το τρένο Hyperloop.

Η πρωτοπόρος τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στη σύνδεση των δύο πόλεων μέσα από ειδική σήραγγα που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες των "υπερηχητικών" μετακινήσεων που παρέχει το Hyperloop. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος της κατασκευής δεν θα ξεπεράσει τα 19 δισ. ευρώ και θα προσφέρει μία ταχεία λύση μεταφοράς ανάμεσα σε δύο πόλεις με σημαντικές γεωγραφικές δυσκολίες σύνδεσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «The Verge». Σύμφωνα με υπολογισμούς συνεργαζόμενων εταιρειών, η εξοικονόμηση χρόνου που θα υπάρξει από τις μετακινήσεις 43.000.000 επιβατών ετησίως, ενδέχεται να αποφέρει εξοικονόμηση 800.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.
Η ένωση Σουηδίας και Φινλανδίας με το «υπερηχητικό» Hyperloop αποτελεί, δεδομένα, ένα σημαντικό πείραμα και μία μικρή επανάσταση στις μεταφορές της Ευρώπης. Η ενδεχόμενη επέκταση χρήσης του εν λόγω τρένου σε διαφορετικά σημεία της ηπείρου, θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στις μετακινήσεις,
Το Hyperloop βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας μίας «κάψουλας» που θα κινείται μέσα σε σωλήνα και θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες από το ένα σημείο στο άλλο με ταχύτητες που αγγίζουν τα 1.200 χιλιόμετρα την ώρα. Με τον υπάρχων σχεδιασμό, οι επιβάτες κάθονται σε επικλινείς θέσεις, ενώ ο χώρος μέσα στην κάψουλα φτάνει μόλις για ένα κάθισμα σε κάθε σειρά.
Υπενθυμίζεται ότι το φράγμα του ήχου «σπάει» στα 1.236 χιλιόμετρα την ώρα.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...