Απολογείται ο Μαρτίνης «κερασμένα» νοσήλια του Ερρίκος Ντυνάν σε πολιτικούς και δημοσιογράφους

Έξι μήνες μετά την προφυλάκιση του, ο άλλοτε πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης, καλείται και πάλι να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης αυτή τη φορά κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση αφορά νοσήλια και εξετάσεις εκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να μην πλήρωσαν ασθενείς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη λίστα των ασθενών που δεν έβαλαν το …χέρι στην τσέπη, αποδεχόμενοι την σχετική προσφορά του Ανδρέα Μαρτίνη, καταγράφονται περισσότερα από 50 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των Τεχνών και δημοσιογράφοι. Η ζημιά που προκλήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς , σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επικέντρωσε την έρευνα του μόνο στις περιπτώσεις που είχαν κατώτερο πλαφόν τις 3.000 ευρώ καθώς είναι χιλιάδες εκείνες των ασθενών που εμφανίζονται να εξετάστηκαν ή να νοσηλεύτηκαν, χωρίς να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος που τους αντιστοιχούσε.
Οι γενναίες εκπτώσεις , φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100% ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ασθενή που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από εκείνους που φέρονται να έλαβαν, χωρίς να το δικαιούνται, δωρεάν περίθαλψη ή εξετάσεις, δεν θα κληθεί ως κατηγορούμενος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου. Ο κ. Μαρτίνης είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Η σύζυγος του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...