Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας & Αρχαία Ελλάς - Αncient Hellas

H λίστα με τις δέκα ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, που βασίστηκε στις απόψεις κάποιων σέρφερ δημοσιεύτηκε από το γαλλικό περιοδικό "Paris Match" ως πρόταση στους αναγνώστες του. Χωρίς εκπλήξεις, όλες οι παραλίες βρίσκονται σε νησιά. Δύο από αυτές στην Κρήτη και δύο στη Μήλο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ελαφονήσι στην Κρήτη, για τα κρυστάλλινα και ζεστά νερά, αλλά και για το φυσικό κάλλος των παραλιών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται επίσης παραλία της Κρήτης και πρόκειται για την εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στο Ακρωτήρι της Γραμβούσας στα Χανιά. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κλέφτικο της Μήλου, η παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, η διάσημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, το ναυάγιο της Ζακύνθου, το Σαρακήνικο επίσης της Μήλου, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο κόλπος Άντονι Κουίν στο Φαληράκι της Ρόδου και ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ελαφονήσι, Κρήτη
Μπάλος, Χανιά
Κλέφτικο, Μήλος
Άγιος Παύλος, Ρόδος
Παραλία του Σίμου, Ελαφόνησος
Ναυάγιο της Ζακύνθου
Σαρακήνικο, Μήλος
Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα
Κόλπος Άντονι Κουίν, Ρόδος
Μύρτος, Κεφαλονιά

Πάντως, η αγαπημένη παραλία των συντακτών του γαλλικού περιοδικού είναι το Κλέφτικο της Μήλου, γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε γαλαζοπράσινα νερά σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς με φυσικές πέτρινες αψίδες και ασβεστολιθικά βράχια.

Διαβάστε επίσης
G7: Αισιόδοξοι Σαπέν - Μοσκοβισί για λύση στο ελληνικό ζήτημα
..
Τα γλυπτά του Παρθενώνα !!!
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...