Αρχές Ιουνίου ο Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία, όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης, Βασίλης Οικονόμου.


Ο κ. Οικονόμου, μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, βουλευτή, Ιάσωνα Φωτήλα, επισκέφθηκαν σήμερα δομές υγείας και πρόνοιας στο νομό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της ΝΔ «Μήνας Υγείας».
Όπως είπαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μέσω των επισκέψεων και των συναντήσεων με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους εμπλεκόμενους στον χώρο της υγείας, η ΝΔ θα εμπλουτίσει και θα διαμορφώσει το τελικό πρόγραμμά της για την Υγεία.
«Τη διετία 2015 – 2017 η υγεία στην Ελλάδα βρίσκεται σε υποβάθμιση και υποχώρηση», είπε ο κ. Οικονόμου, και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα στη στελέχωση των μονάδων υγείας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό κ.κ. Ξανθό και Πολάκη, για σωρεία προσλήψεων που «η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ».
Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, οι πέντε βασικοί πυλώνες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πρωτοβάθμια υγεία, (τη χαρακτήρισε μάλιστα κορωνίδα και βασικό πυλώνα του προγράμματος) οι προληπτικές πολιτικές για τους χρόνια πάσχοντες, η μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας, ένα νέο μοντέλο περιφερειακής και αποκεντρωμένης διοίκησης των νοσοκομείων και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Στο μεταξύ, ο κ. Φωτήλας επισήμανε ότι στις προθέσεις της ΝΔ είναι «να δώσει στον κόσμο το μήνυμα ότι η Υγεία βρίσκεται στο πρώτο σκαλί της προτεραιότητας, όπως και η Παιδεία», ενώ είπε ότι κατά την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ, σήμερα, στο κέντρο υγείας αστικού τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης το οποίο εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο διευθυντής τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα. Κατηγόρησε και αυτός την κυβέρνηση ότι «έκανε περίπου 15.000 προσλήψεις από το «παράθυρο» στο χώρο της υγείας» – διαβεβαίωσε ωστόσο ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να φοβάται για τη δουλειά του όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση η ΝΔ.
Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ και Ιβάν Σαββίδη, κατηγόρησε τον ομογενή επιχειρηματία λέγοντας ότι «πονηριές και μαγκιές δεν περνάνε στη ΝΔ», ότι «δεν μπορεί να κάνει το νέο Κοσκωτά που έβαζε μπροστά τον Ολυμπιακό» και ότι «δεν θα έρθουν εδώ οι ρώσικες παρέες να μας πουν τι θα κάνουμε».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...