Μαδαγασκάρη Ilakaka: Το παράνομο ορυχείο που προμηθεύει το 50% των ζαφειριών στον κόσμο (vid)

Η Ilakaka είναι μια μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά της Μαδαγασκάρης, κατά μήκος της εθνικής οδού που συνδέει την πρωτεύουσα Antananarivo με το λιμάνι της Toliara.
Πριν από είκοσι χρόνια εκεί ζούσαν μόλις 40 κάτοικοι. Σε λιγότερο από δέκα χρόνια ο πληθυσμός της έφθασε στα 60.000, καθώς πολίτες από όλη τη Μαδαγασκάρη άρχισαν να συρρέουν εκεί ψάχνοντας για ζαφείρια.
Τα ζαφείρια ανακαλύφθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Μέχρι τότε, η Ilakaka δεν ήταν κάτι περισσότερο από μια στάση φορτηγών, με ορισμένες καλύβες.
Αυτή η μικρή πόλη σήμερα, θεωρείται από πολλούς ως η πρωτεύουσα των ζαφειριών και προμηθεύει σχεδόν το 50% αυτών των πολύτιμων λίθων που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρά την οικονομική άνθηση, η Ilakaka δεν αναπτύχθηκε ποτέ και παραμένει μια πόλη με φτωχές οικογένειες που ζουν σε μικροσκοπικές ξύλινες καλύβες.
ilakaka madagascar 16
(Πηγή: salymfayad/Flickr)
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έφτασαν στη περιοχή με σκοπό να γίνουν πλούσιοι και να επιστρέψουν στα χωριά τους. Αλλά κατέληξαν να παγιδευτούν στο σύστημα εκμετάλλευσης από τους εμπόρους της Ταϊλάνδης και της Σρι Λάνκα, που ελέγχουν τα ορυχεία.




Δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν μόνοι τους πολύτιμους λίθους, παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, και πουλάνε τους πολύτιμους λίθους που βρίσκουν στη μαύρη αγορά.
Η εύρεση ζαφειριών είναι πάρα πολύ δύσκολη για τους «παράνομους» και νόμιμους εργαζόμενους που κατεβαίνουν σε βαθιές τρύπες στο έδαφος για να εντοπίσουν νέες φλέβες.

Διαβάστε επίσης
Απολίθωμα δεινοσαύρου βρέθηκε σχεδόν ανέπαφο 110 εκατομμύρια χρόνια μετά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...