Δίκτυα 5G και έξυπνες πόλεις στην έκθεση Telecom World στη Νότια Κορέα

Ο κόσμος της συνδεσιμότητας ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές, καθώς τα δίκτυα 5G και οι έξυπνες πόλεις είναι πλέον εδώ.
Η πόλη του Μπουσάν στην Νότια Κορέα φιλοξένησε φέτος την ετήσια διοργάνωση Telecom World της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, στην οποία συμμετέχουν κυβερνήσεις, εταιρίες τεχνολογίας και startup. Θέμα οι ψηφιακές τεχνολογίες.
Ήταν μια λαμπρή ευκαιρία για τη διοργανώτρια χώρα, να δείξει την ποπ κουλτούρα της και τα βήματα που έχει κάνει, όσον αφορά, την έξυπνη πόλη.

Τι σημαίνει έξυπνη πόλη; Εδώ στο Μπουσάν έχουν ένα σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας, το οποίο πληροφορεί τους οδηγούς, εάν έχει συμβεί μπροστά τους κάποιο ατύχημα.
Εδώ υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου των εκπομπών μέσα στα γραφεία, που σας ενημερώνει πόσα αέρια θερμοκηπίου, βγάζετε στην ατμόσφαιρα.
Εδώ υπάρχει ένα σύστημα για την υγεία, το οποίο παρακολουθεί ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, στέλνοντας τις πληροφορίες στους γιατρούς.
Και εδώ.. Αυτό είναι ενδιαφέρον. Εδώ υπάρχει ένα σύστημα που εμποδίζει την πρόσβαση στο κινητό σας, όταν διασχίζετε τον δρόμο, ώστε να αποφεύγετε τα ατυχήματα.
Γιατί φέρατε όλες αυτές τις τεχνολογίες σ’ αυτή την έκθεση;
Για τον Αιντάν Λιου της LOTTE DATA COMMUNICATION
«Το σημαντικό είναι να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται άνεση και ασφάλεια, γιατί ο κορεάτικος λαός έχει εμπειρία από τις συσκευές που έχουν να κάνουν με το ίντερνετ των πραγμάτων και θέλουν ακόμη πιο εξειδικευμένες συσκευές και εφαρμογές».
Δεν είναι μόνο οι Νοτιοκορέατες που ασχολούνται με τις καινοτομίες της έξυπνης πόλης.
Στην Ελβετία, μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας εξετάζει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της για να αναλύσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
όπως λέει ο Ράφαελ Ρολίερ επίκεφαλής των SMART CITIES, SWISSCOM:«Έχουμε πολλά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα. Έχουμε 20 δις γεγονότα κάθε μέρα. Αυτό γίνεται κάθε φορά που το κινητό σας συνδέεται με μια κεραία και δημιουργεί ένα ψηφιακό αποτύπωμα. Αυτό το ονομάζουμε γεγονός. Και προσεγγίζουμε τις πόλεις για να τους πούμε: κοιτάξτε μπορούμε να σας δείξουμε την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Με αυτή την βάση μπορούμε τώρα να βοηθήσουμε στον καλύτερο σχεδιασμό στις πόλεις».
Για να κάνουμε όμως πραγματικά έξυπνες τις πόλεις, χρειάζεται να έχουμε δίκτυα 5G.
Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών θα ορίσει το φάσμα του δικτύου πριν το 2020 και θα προβλέψει την αλλαγή που θα συμβεί, όσον αφορά την συνδεσιμότητα.
Όπως τονίζει ο Σαεσάμπ Λι, διευθυντής του γραφείου, ITU TELECOMMUNICATION STANDARDIZATION
Το 5G παρέχει ένα περιβάλλον υπερσυνδεσιμότητας για το καταναλωτικό κοινό. Όλες οι συσκευές που συνδέονται και λειτουργούν σε καθημερινή βάση για τους καταναλωτές πρέπει να συνδέονται με 5G».
Η ασφάλεια ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη φετινή διοργάνωση, καθώς ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών θα αυξηθεί από 6 δις που είναι σήμερα σε 200 δις το 2025.
Για τον Αμάρ Αλκασάρ, CEO της ROHDE & SCHWARZ CYBERSECURITY:«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που εφαρμόζουμε την κυβερνοασφάλεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στο μέλλον είναι βρούμε καλύτερα ενεργητικά συστήματα, που έχουν αυτό τον στόχο: έχουν σχεδιαστεί για την ασφάλεια. Δεν πρέπει να έχουμε μερικά επιπλέον κουτάκια ή επιπρόσθετο λογισμικό σ’ αυτές τις συσκευές. Πρέπει να τις κατασκευάζουμε έχοντας στο μυαλό μας την ασφάλεια».
Οι υπηρεσίες 5G αναμένονται να κυριαρχήσουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκ Τσανγκ, καθώς οι νοτιοκορεάτες διοργανωτές επιθυμούν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο γεγονός υπερσυνδεσιμότητας που έχει γίνει.
Όπως τονίζει ο Ντονγκτζάν Λι, ειδικός της στρατηγικής δικτύου της KT CORPORATION:«Προσπαθούμε να εγκαταστήσουμε δίκτυο 5G για πρώτη φορά στον κόσμο για τις υπηρεσίες που αφορούν το κοινό και τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων».
Όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει λοιπόν παράλληλα με το σημαντικό αθλητικό γεγονός ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα της ανθρωπότητας όσον αφορά την συνδεσιμότητα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...