Στη φόρα ο οχετός – συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
Η μετωπική σύγκρουση στην οποία οδηγούνται οι Τσίπρας – Ανδρουλάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία ημέρα πριν από τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών επιβεβαιώνει ότι ούτε η αποκαθήλωση των Δημητριάδη – Κοντολέοντος ούτε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και οι ασταθείς εξηγήσεις που δόθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου ανέστειλαν τις επιθετικές διαθέσεις των κομμάτων, τα οποία υπαινίσσονται ακόμα έναν γύρο ηχηρών αποκαλύψεων.
Νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση έδωσε χθες ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του κατήγγειλε ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός «έφτασε στο σημείο να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου» και διερωτήθηκε: «Αραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;» Για το ίδιο θέμα, οξύτατο ήταν και το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επίσης κατήγγειλε ότι «οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές Μαφίας».
Δηλώσεις
Στις επίμαχες δηλώσεις, τις οποίες όμως αρνείται ότι έκανε, παρότι το ηχητικό τον διαψεύδει, ο Νίκος Ρωμανός ακούγεται να λέει: «Θέλουμε να βγούνε όλα τα στοιχεία. Και θέλουμε και ο κ. Ανδρουλάκης, επειδή πολλά από αυτά είναι ευαίσθητα και θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, να έχει το θάρρος να τα κοινοποιήσει». Η αποστροφή αυτή, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, συνιστά «οχετό», καλώντας τον πρωθυπουργό «να κλείσει τη βάνα πριν πνιγεί μέσα και ο ίδιος», ενώ ο κ. Ανδρουλάκης τη χαρακτηρίζει ευθέως «συκοφαντίες»!
Είναι πρόδηλη, χωρίς καμία αμφιβολία, η ανάγκη να λάμψει η αλήθεια, ώστε να γκρεμιστεί το σκηνικό της ολέθριας φθοράς που απλώνει τη νοσηρή σκιά του πάνω από τη χώρα και κλονίζει συθέμελα την εμπιστοσύνη των πολιτών σε κόμματα και θεσμούς. Άλλο τόσο βέβαιο είναι όμως ότι και τα ίδια τα κόμματα οφείλουν να εγκαταλείψουν τις καιροσκοπικές και επιλεκτικές τους ευαισθησίες και να τηρούν στο εξής στάση αρχών. Οταν προέκυψαν οι αποκαλύψεις για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις 17 βουλευτών και δημοσιογράφων (ο εκδότης και στελέχη της «δημοκρατίας», μεταξύ άλλων), η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βυθίστηκαν σε αμήχανη, στα όρια της συνενοχής, σιγή, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είχαν δεχθεί προϊόντα υποκλοπής του Σ. Μιωνή ως αποδεικτικά στοιχεία στην προανακριτική επιτροπή.
Στη χθεσινή του δήλωση ο Ν. Ανδρουλάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο προσωπικά καταλόγισε «την κατάντια», ερωτώντας: «Για ποιον λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό “υπερόπλο” Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού;» Κατήγγειλε δε ότι «στελέχη της Ν.Δ. σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους».
Με καυστικό ύφος και ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε: «Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Ν.Δ. να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών. Οι στοχευμένες “διαρροές” για τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., επιβεβαιώνουν ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές Μαφίας». Ο ίδιος ο Ν. Ρωμανός κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη διαστρέβλωση, αποποιούμενος όσα του αποδίδονται και σπεύδοντας εκ των υστέρων να δικαιολογηθεί μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ότι τα «ευαίσθητα δεδομένα» για τα οποία μίλησε δεν είναι προσωπικά αλλά σχετίζονται με λόγους «εθνικού συμφέροντος».
«Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή: ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος), γι’ αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Αρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!» είπε μεταξύ άλλων.
Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου δήλωσε: «Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».
Βελόπουλος: Να ερευνηθεί και το σκάνδαλο κατασκοπίας
Αντιμέτωπα με τις βαριές πολιτικές ευθύνες τους φέρνει τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επιμένει σθεναρά να διατηρεί στην επικαιρότητα το τεράστιο θέμα κατασκοπίας κατά της Ελλάδας με την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών.
Στο στόχαστρο του Κ. Βελόπουλου μπαίνουν από κοινού Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη απροθυμία, αρνούνται να συναινέσουν στη διερεύνηση μιας υπόθεσης που έφερε στο φως η «δημοκρατία» -στελέχη της οποίας επίσης παρακολουθούνταν- και σχετίζεται με ζωτικά εθνικά συμφέροντα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, θα ζητήσει όμως, εκτός από την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, να διερευνήσει και το τεράστιο θέμα κατασκοπίας κατά της Ελλάδας με την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα ήταν μέλη επιτροπών υψίστης εθνικής σημασίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η Ελληνική Λύση χαρακτηρίζει ύποπτη τη συμπεριφορά των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθούν να παριστάνουν πως αυτή η σκανδαλώδης υπόθεση δεν υφίσταται και εμμένουν μόνο στην περίπτωση Ανδρουλάκη, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ευθεία απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Η συμπεριφορά τόσο της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του καταγγέλλοντος προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη υπόθεση που παραπέμπει σε σκάνδαλο κατασκοπίας εις βάρος της πατρίδας μας είναι εξόφθαλμα περίεργη, στα όρια της ύποπτης. Πώς είναι δυνατόν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. να σιωπούν απέναντι στα συντριπτικά ευρήματα των αμερικανικών διωκτικών Αρχών αλλά και διεθνών ερευνητικών οργανισμών που αποκαλύπτουν μία πρωτοφανή υπόθεση που συνιστά μέγιστη απειλή κατά της εθνικής μας ασφάλειας; Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν με γνώμονα το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον».
Μαξίμου: Επιχείρηση συγκάλυψης από τα καθεστωτικά ΜΜΕ
Παρότι οι πολιτικές ευθύνες του ως πρωθυπουργού αλλά και οι αντικειμενικές ευθύνες του ως πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ είναι αυταπόδεικτες, το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαδοχικών διαρροών επιχειρεί να βγάλει τον πρωθυπουργό από το κάδρο των ευθυνών, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και την πληροφορήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ζητώντας αμέσως την παραίτηση του γενικού γραμματέα του γραφείου του και ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται: Πρώτον, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία «αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής Αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε διά του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί».
Δεύτερον, οι πληροφορίες που δεν διαψεύσθηκαν ότι ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε την Παρασκευή το βράδυ με διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και τους έλεγε ότι δεν γνώριζε τίποτα και όλα τα πληροφορήθηκε την τελευταία στιγμή. Τρίτον, το γεγονός ότι έσπευσε άρον άρον να αποδεχθεί το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής το ταχύτερο δυνατόν. Kι ακόμα για τα πιο πολλά συστημικά μέσα ενημέρωσης χθες το θέμα ήταν σαν να μην υπήρχε.
Πλήρως υποβαθμισμένο ιδίως στις μεγάλες και φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες. Μόνο που αυτό το αφήγημα είναι στον αέρα, καθώς πρώτον, ο μεν Γρ. Δημητριάδης είναι ανιψιός του και εξ απορρήτων του πολλά χρόνια και ένα πρόσωπο με σημαντική δύναμη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, δεύτερον, ο Παν. Κοντολέων ήταν προσωπική του επιλογή για να αναλάβει την ΕΥΠ και διορίστηκε το καλοκαίρι του 2019 στη θέση του επικεφαλής της με ειδική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, τρίτον, η λειτουργία και δράση της ΕΥΠ ανήκει και ελέγχεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον νόμο 4622/2019 περί επιτελικού κράτους που ήταν και ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης λίγες μέρες μετά τις εκλογές και, τέταρτον, ο ίδιος ο κ. Κοντολέων φέρεται ότι είπε πριν από μία εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο σύνδεσμος της ΕΥΠ με το Μαξίμου ήταν ο κ. Δημητριάδης.
Με τη σημερινή του δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καθησυχάσει την κομματική βάση της Ν.Δ., τους βουλευτές και τους υπουργούς, που σιωπούν αμήχανα τις τελευταίες ημέρες, φοβούμενοι ότι η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων θα πλήξει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι υπήρξαν λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, ότι δεν είχε ενημερωθεί ως όφειλε ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό η παραίτηση του κ. Κοντολέοντος, διοικητή της ΕΥΠ, ήταν μονόδρομος.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., η προσωπική ήττα του πρωθυπουργού δεν αμφισβητείται, ενώ και το όποιο κύρος είχε στο εξωτερικό έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, καθώς υποκλοπές προκαλούν το διεθνές και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου