Διότι περί τέτοιας πρόκειται, και μάλιστα στημένης και όχι λάθους που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν η Πολωνία αλλά κυρίως η Ουκρανία.
Όσους αναλυτές άκουσα όλη μέρα, με στρατιωτική ειδίκευση μάλιστα, εξηγούσαν ότι εκεί που έπεσε ο πύραυλος στα σύνορα της Πολωνίας, καμία σχέση δεν είχε με τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας, αλλά ούτε και με αναχαίτιση πυραύλου, καθώς σε τέτοια περίπτωση τα θραύσματα θα ήταν αλλιώς. Άρα, το συμπέρασμα που βγαίνει εν ολίγοις, είναι ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι σούταρε τον πύραυλο και κατά πάσα πιθανότητα με την συναίνεση των Πολωνών.
Δείτε ΕΔΩ στο δελτίο του ΣΤΑΡ, στο 5:08 την ανάλυση του στρατηγού Γιάννη Μπαλτζώη για να καταλάβετε.
Είναι δυο χώρες, και ειδικά η Ουκρανία, που δεν θέλουν πραγματικά να τελειώσει ο πόλεμος. Η Πολωνία ΗΔΗ αναγνώρισε ότι ΔΕΝ πρόκειται για σκόπιμη επίθεση των Ρώσων.
Αλλά γιατί ο Ζελένσκι το έκανε όλο αυτό ξαφνικά; Και γιατί οι ΗΠΑ έσπευσαν να τείνουν χείρα βοηθείας στη Ρωσία ώστε να τελειώσει άμεσα η «παρεξήγηση;»
Η είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ -για να μην πω ως καθόλου- είναι ότι χτες οι αρχηγοί κατασκοπείας Ρωσίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν στην Τουρκία!
Σύμφωνα με το ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Αμερικανό ομόλογό του, διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς. Αυτή ήταν η πρώτη υψηλού επιπέδου επαφή Ρωσίας-ΗΠΑ από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει ότι οι δύο αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν στη μείωση των κινδύνων πυρηνικής κλιμάκωσης και στην ανταλλαγή κρατουμένων, παρά στους τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η Kommersant ήταν η πρώτη που ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Ναρίσκιν είχε ξεκινήσει για συνομιλίες με τις ΗΠΑ στην Άγκυρα, επικαλούμενη πηγές.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αυτή την αναφορά. Ούτε αξιωματούχοι στην Τουρκία το σχολίασαν. Όταν όμως ο ήλιος έδυσε στη Μόσχα, οι λεπτομέρειες της συνάντησης άρχισαν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Το CNN διευκρίνισε ότι ο Ναρίσκιν και ο Μπερνς συζήτησαν τους πυρηνικούς κινδύνους και μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ οι New York Times πρόσθεσαν ότι η Ουάσιγκτον είχε ενημερώσει το Κίεβο για τις ρυθμίσεις για τη συνάντηση. Το Reuters επικαλέστηκε έναν ανώνυμο αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο οποίος είπε ότι η Ουάσιγκτον δεσμεύτηκε να μην πραγματοποιήσει συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τους Ουκρανούς.
Αργότερα, ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε στο TASS ότι ο Ρώσος-Αμερικάνικες συζητήσεις είχαν γίνει πράγματι στην Άγκυρα.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε τη Δευτέρα τη συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στην Άγκυρα, λέγοντας ότι ήταν «πολύ θετική». Ωστόσο, το θέμα της Ουκρανίας φαινομενικά δεν συζητήθηκε εκεί, πράγματι – τουλάχιστον, δεν υπήρχαν αναφορές ή ακόμη και διαρροές σχετικά με αυτό. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Washington Post ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν να παρακινήσουν την Ουκρανία σε συνομιλίες με τη Ρωσία, καθώς όσοι στη Δύση φοβούνται ότι η σύγκρουση μπορεί να κλιμακωθεί περαιτέρω δεν αποδέχονται την άρνηση του Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αυτά είναι που διαρρέονται στα Αμερικάνικα και Ρώσικα ΜΜΕ. Αλλά σκεφτείτε τώρα εσείς, οι κορυφαίοι των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ρωσίας, χρειάζονται να πάρουν την άδεια του Ζελένσκι για να συζητήσουν την έκβαση του πολέμου; Και μάλιστα χρειάζεται να το δημοσιοποιήσουν; Κι απλά συζητούν για πυρηνικό πόλεμο χωρίς ΚΑΜΙΑ αναφορά στο Ουκρανικό;
Και μετά από ΑΥΤΗ τη συνάντηση έσπευσε ο Μπάιντεν να καθαρίσει το μητρώο των Ρώσων για τη ρίψη πυραύλου; Το πιο πιθανό να έγινε στη συνάντηση το «μεγάλο παζάρι» με τον ηθοποιό στην απέξω κι εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει οποιαδήποτε απόφαση για λύση του Ουκρανικού.
Να θυμίσουμε τι είχε συμβεί πριν από 10 μέρες; Αυτό: WP: Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν τον Ζελένσκι να ΥΠΟΚΡΙΘΕΙ τον καλό κι ότι θέλει συνομιλίες με τη Ρωσία.
“Η ενθάρρυνση δεν στοχεύει στο να ωθήσει την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει ένα ηθικό υψηλό έδαφος στα μάτια των διεθνών υποστηρικτών της”.
Αυτά όμως πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, ενώ τώρα ο Μπάιντεν δέχεται πυρά για τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία. Μπορεί τελικά και να θέλει ο Ζελένσκι να βάλει τον κώλο του κάτω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πάντως είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι πως θα ξεκινούσε ένας πόλεμος επειδή η Ρωσία που δεν είναι χώρα του ΝΑΤΟ τάχα έριξε -έστω και κατά λάθος- πύραυλο σε χώρα νατοϊκή, αλλά τώρα που το έχει κάνει η Ουκρανία και επίτηδες όπως όλα δείχνουν, και που δεν είναι ακόμα χώρα του ΝΑΤΟ, δεν ανοίγει όχι ρουθούνι, αλλά… ούτε στόμα!
Μόνο του Ζελένσκι ο οποίος επιμένει ότι ο πύραυλος δεν είναι Ουκρανικός!
Ζαχάροβα: Έβαλαν τον Ζελένσκι για να κάνει τη βρόμικη δουλειά, όχι να τους υπαγορεύει τι θα κάνουν
Το Κρεμλίνο δια της Μαρίας Ζαχάροβα κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο χθεσινό περιστατικό.
Η Μόσχα κάλεσε την Βαρσοβία και την ΕΕ να απολογηθούν για τις αναφορές ότι τα θραύσματα του πυραύλου που σκότωσαν δύο ανθρώπους σε πολωνικό έδαφος ήταν ρωσικά, κάνοντας λόγο για «ρωσοφοβία» και «υστερία».
«Ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε ‘ατύχημα’ την πτώση του πυραύλου. Χθες ακούσαμε την υστερία Πολωνών αξιωματούχων και πολιτικών. Τα πολωνικά τμήματα, που επέτρεψαν στους εαυτούς τους αντιρωσικές επιθέσεις και κάλεσαν τον πρέσβη (Σεργκέι) Αντρέγιεφ τα μεσάνυχτα, δεν θέλουν να απολογηθούν;» διερωτήθηκε μέσω Telegram η Ζαχάροβα.
Σε ό,τι αφορά τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι η Ρωσίδα αξιωματούχος σχολίασε χλευαστικά ότι «κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν καταλαβαίνει γιατί ακόμη και οι πιο διαβόητοι Ρωσόφοβοι αποκήρυξαν την εκδοχή του για έναν ‘ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία’. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον έβαλαν επικεφαλής μιας συμμορίας ληστών στην Ουκρανία για να κάνει τη βρόμικη δουλειά και όχι να υπαγορεύει στους ‘χειριστές’ του τι να κάνουν».
«Τα θραύσματα του πυραύλου που έπεσαν την Τρίτη στην Πολωνία δεν δίνουν λόγο για κλιμάκωση. Η Βαρσοβία θα μπορούσε αμέσως να πει ότι αυτά ήταν θραύσματα ενός πυραύλου S-300 που δεν είχαν καμία σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έφερε ως παράδειγμα την πολύ πιο συγκρατημένη αντίδραση από την Ουάσιγκτον.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου