Ο Στ. Κασσελάκης αντέκρουσε το σχόλιο της δημοσιογράφου ότι υπάρχουν «σύννεφα», λέγοντας πως σε σχέση με τη «βουβαμάρα του 17%», τώρα είναι «καλό» ότι υπάρχει «ενέργεια και προσδοκία» για «μπορέσουμε να πάμε μπροστά».
Ερωτηθείς σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «διακύβευμα» πάνω στο οποίο θα κριθεί είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». «Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μου».
Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι σέβεται «το κόμμα πάρα πολύ» και ότι αν δεν σεβόταν το κόμμα δεν θα σεβόταν τον Αλέξη Τσίπρα, που τον τίμησε με τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσέθεσε ότι ακριβώς επειδή σέβεται το κόμμα, έτεινε χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα προς όλους: «Προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι ”δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα”, σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου». Επανέλαβε, δε, ότι δεν υπάρχει «στενός κύκλος».
Συνεχίζοντας, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».
Ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τη Σία Αναγνωστοπούλου μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». Προσέθεσε ότι «συγχρόνως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο πριν δει το έργο του» ως συντονιστή ΕΠΕΚΕ.
«Γενικά υπάρχει κλίμα κοινωνικά τοξικό, πολλές φορές υπέρ μου θεωρητικά αλλά δεν με εκφράζει», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Στ. Κασσελάκης, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι «άνθρωπος τοξικός», αλλά «αισιόδοξος» και στόχος του είναι να πορευθεί με «ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις».
Σχολιάζοντας τις «επιθέσεις» που, όπως είπε, δέχεται καθημερινά, διερωτήθηκε «ποιον έχει πειράξει σ’ αυτήν τη χώρα», για να απαντήσει ο ίδιος «κανέναν» και να εκφράσει την άποψη ότι «όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία για να μπορείς να πεις ότι τον ελέγχεις, προφανώς υπάρχουν αντιδράσεις».
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά γιατί «είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους του», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
Τέλος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε πως «δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».
Πιθανόν σταδιακά η αποχώρηση της τάσης «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου
Πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου μετά την χθεσινή πανελλαδική συνδιάσκεψη.
Η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.
Το μόνο που απομένει είναι το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων στελεχών – μελών καθώς και των 7 βουλευτών. Επτά εκπροσώπους στο κοινοβούλιο αριθμεί η ομάδα Αχτσιόγλου, ενώ παρότι όλοι περιγράφουν ως αδύνατη τη συμβίωση υπό την ηγεσία Κασσελάκη, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όλοι οι βουλευτές είναι ήδη πεπεισμένοι ότι πρέπει να αποχωρήσουν.
Διαβάστε επίσης:
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου