Τσασόβ Γιαρ-Εκατόμβες νεκρών της 93ης ουκρανικής Ταξιαρχίας-δυνάμεων Αζόφ-Η πόλη φλέγεται

 Εικόνες σοκ έρχονται από το Τσάσοβ Γιαρ με μια πόλη να φλέγεται κυριολεκτικά απ’ άκρη σε άκρη. Η ρωσική Αεροπορία κάνει “πάρτι” λόγω της ανυπαρξίας ουκρανικής αεράμυνας με συνέπεια να βομβαρδίζει ανενόχλητη θέσεις της 93ης Ταξιαρχίας και των δυνάμεων του Αζόφ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς, προσεγγίζουν τους 500, καθώς η πόλη ουσιαστικά κατεδαφίζεται.

Η ρωσική Αεροπορία διπλασίασε τις εξόδους της ρίχνοντας τουλάχιστον 50 βόμβες  FAB-250/500 την ημέρα χωρίς να υπολογίζεται η χρήση του πυροβολικού.

Su-25, όπως θα δείτε και στα βίντεο, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας με βόμβες S-8 και S-13.

Κύριος στόχος της ρωσικής Αεροπορίας είναι οι οχυρωμένες θέσεις του ουκρανικού Στρατού στην περιοχή Kanal ενώ στην βιομηχανική ζώνη στην περιοχή του εργοστασίου πυρίμαχων υλικών γίνεται ευρεία χρήση των βομβών FAB-500/1500 αλλά και θερμοβαρικών TOS-1 για την καταστροφή δαπέδων από πυκνό οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στις ανατολικές παρυφές της μικροπεριοχής Κανάλ, οι κύριες μάχες μετατοπίστηκαν στην επικράτεια του PTU No. 77 .

Δείτε βίντεο

Τρομαχτικοί βομβαρδισμοί στο Τσασόβ Γιαρ – Φλέγεται η πόλη

Ρωσική επίθεση από τρεις άξονες

Ο ρωσικός στρατός προχωρά στο Τσασόβ Γιαρ με μια τακτική τριπλής κρούσης: με ταυτόχρονη κατά μέτωπο επίθεση από τα ανατολικά, από τα πλευρά στο νότο και το βορρά.

Η 98η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία συνεχίζει τις επιχειρήσεις κοντά στο Cherepny και στα νότια της μικροπεριοχής Kanal. Οι Ρώσοι έθεσαν υπό έλεγχο το κεντρικό τμήμα του δάσους και τα υπόλοιπα δύο χαρακώματα.

Στα νοτιοανατολικά προάστια, οι Αερομεταφερόμενες δυνάμεις του Ivanovo συγκρούονται με μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στην περιοχή επιχειρεί το πυροβολικό με ΤΟS-1 καθώς και άρματα μάχης.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή:

► Ρωσικές Μονάδες κινούνται προς τα πλάγια. Aυτές τις μέρες, η 11η ταξιαρχία κατέλαβε αρκετά ουκρανικά φυλάκια από τα νότια, από την πλευρά του καναλιού.

► Ο ουκρανικός Στρατός μεταφέρει εφεδρείες και τις ρίχνει κατευθείαν στη μάχη σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις.

► Οι δυνάμεις του ουκρανικού Στρατού που έχουν συσσωρευτεί στην πόλη συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές απώλειες από πυρά πυροβολικού, καμικάζι drones, αεροπορία.

Δείτε βίντεο

Ζευγάρι Su-25 υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των VDV

115 νεκροί της 93ης Ταξιαρχίας – Δεκάδες τραυματίες

Ρωσικό αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης έπληξε κτίριο στο Τσασόβ Γιαρ , όπου εδρεύει μια επίλεκτη μονάδα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, πολλοί στρατιώτες της 93ης ουκρανικής Ταξιαρχίας  σκοτώθηκαν.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν τουλάχιστον 115 νεκρούς στρατιώτες και δεκάδες τραυματίες. Περίπου πενήντα μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν.

Επιπλέον, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με επιτυχία στο εργοστάσιο πυρίμαχου υλικού όπου βρίσκονταν τα συνεργεία επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο της επίθεσης. Στην περιοχή υπήρχαν 400 στρατιώτες

Εκατοντάδες νεκροί Αζοφίτες

Οι δυνάμεις του Αζόφ καταγράφουν μεγάλες απώλειες και σε αυτή την πόλη. Ο σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Ιγκόρ Κιμακόφσκι αποκάλυψε ότι υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

“Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρίσκονταν σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, αλλά μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες.

Είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια, καθώς είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια πολυώροφων κτιρίων στα οποία βρίσκονταν την ώρα των βομβαρδισμών” τόνισε ο ίδιος.

Οι Ρώσοι ανεβάζουν τις απώλειες του ουκρανικού Στρατού σε 500 τις τελευταίες 48 ώρες.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...