Ισραήλ: Υπό παραίτηση και ο Διοικητής της κεντρικής Περιφέρειας του στρατού Γιεχούντα Φοξ

 Την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του τον ερχόμενο Αύγουστο ανακοίνωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Περιφέρειας του Ισραηλινού Στρατού, Υποστράτηγος Γιεχούντα Φοξ. Αυτή η επικείμενη παραίτηση θα είναι η δεύτερη του είδους της μέσα σε λίγες ώρες για έναν ανώτερο διοικητή του ισραηλινού στρατού.

Το κανάλι Kan, που συνδέεται με την επίσημη Ισραηλινή Ραδιοφωνική Εταιρεία, ανέφερε ότι ο Φοξ ενημέρωσε τον Αρχηγό του Επιτελείου, Υποστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι για την απόφαση του να παραιτηθεί. Πρόσθεσε ότι η επικείμενη παραίτηση του Φοξ έρχεται μόλις 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο.

Χτες  Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του επιτελείου Χέρτσι Χάλεβι είχε αποδεχθεί την παραίτηση του αρχηγού των στρατιωτικών πληροφοριών Aharon Haleva Λόγω της «αδυναμίας του να προβλέψει» την επίθεση από παλαιστινιακές φατρίες την περασμένη 7η Οκτωβρίου στους οικισμούς που γειτνιάζουν με τη Λωρίδα της Γάζας, η παραίτηση θα εφαρμοστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η εβραϊκή εφημερίδα Yedioth Ahronoth ανέφερε ότι «δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της παραίτησης του Haliva και της παραίτησης του Fox».και , «ο Fox, σε αντίθεση με άλλους ανώτερους αξιωματικούς, δεν συμμετείχε στις αποτυχίες που οδήγησαν στις 7 Οκτωβρίου και δεν υπάρχουν κατηγορίες εναντίον του» από αυτή την άποψη. Η εφημερίδα εκτιμά ότι ο υποστράτηγος παραιτούμενος τον Αύγουστο θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο Fox θα μπορούσε να είχε καταλάβει μια από τις κύριες θέσεις του στρατού που θα έμενε κενή. Ως αποτέλεσμα του πολέμου και της αναμενόμενης ανατροπής ορισμένων ηγετών μετά την έρευνα για τις αποτυχίες της 7ης Οκτωβρίου, αποφάσισε να αποσυρθεί».

Η Κεντρική Διοίκηση των IDF είναι υπεύθυνη για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και του Gush Dan ή ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...