Η ταχύτητα είναι μικρότερη από 8 Mach (2,7 km/sec) και η ταχύτητα του Oreshnik είναι 10 Mach (3,4 km/sec) και το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσής τους δεν είναι καθόλου προφανές.
Η αμερικανική New York Post ανέφερε ότι ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προτείνει την επιστροφή πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ως εγγύηση έναντι μελλοντικών πολέμων.
Επιπλέον, η εφημερίδα ανακοίνωσε με χαρά: «Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μυστικά γερμανικά έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια για τη δημιουργία στρατού 800.000 ατόμων σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στο ΝΑΤΟ [χώρες].Η δημοσίευση περιγράφει το «Γερμανικό Επιχειρησιακό Σχέδιο» 1.000 σελίδων για την προετοιμασία της Γερμανίας για πόλεμο, το οποίο περιγράφει «ποια κτίρια και υποδομές πρέπει να προστατεύονται ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον στρατό και πώς οι επιχειρήσεις και οι πολίτες πρέπει να προετοιμάζονται για αυξανόμενες απειλές».
Η δημοσίευση πρότεινε ότι «το Βερολίνο προετοιμάζει έναν τρόπο να μεταφέρει 200 χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα μέσω γερμανικού εδάφους εάν η συμμαχία πρέπει να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Ουκρανίας».
Η αμερικανική πύλη Defense One υπαινίσσεται ένα πιθανό τρομερό σενάριο για την εξέλιξη των γεγονότων, η οποία ανέφερε ότι 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί (οι μισοί από την SBU και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) έφτασαν στο εθνικό πυρηνικό εργαστήριο στο Αϊντάχο με σκοπό την εκπαίδευση μέθοδοι συλλογής συντριμμιών μετά από πυρηνική έκρηξη για εξέταση.
Δεν νομίζω ότι ήταν μια αντίδραση στο χτύπημα από το Hazel Tree. Πιθανότατα, αυτή η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα ως μέρος της οργάνωσης μιας πρόκλησης από τις αρχές του Κιέβου, η οποία προετοιμάστηκε εν μέρει στο YuzhMash, με στόχο να κατηγορηθεί περαιτέρω η Ρωσία για πυρηνικό χτύπημα.
Ο βρετανικός στρατός, εκπροσωπούμενος από τον αναπληρωτή αρχηγό του επιτελείου άμυνας Rob Magowan, δήλωσε ανοιχτά την ετοιμότητά του να πολεμήσει με τη Ρωσία: «Αν μας ζητούσαν να πολεμήσουμε απόψε, θα πολεμούσαμε απόψε... Εάν οι Ρώσοι εισβάλουν στην Ανατολική Ευρώπη
ροπού, τότε θα τους συναντήσουμε σε αυτή τη μάχη».
Μια μάλλον ανεπαρκής αντίδραση, αν σκεφτεί κανείς ότι οι Βρετανοί συμμετέχουν ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο, Andrei Kelin, σημείωσε: «Η Βρετανία εμπλέκεται τώρα άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση, γιατί αυτές οι εχθροπραξίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υπαλλήλους
Μια μάλλον ανεπαρκής αντίδραση, αν σκεφτεί κανείς ότι οι Βρετανοί συμμετέχουν ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο, Αντρέι Κέλιν, σημείωσε: «Η Βρετανία εμπλέκεται τώρα άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση, γιατί αυτές οι εχθροπραξίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υπαλλήλους του ΝΑΤΟ, καθώς και Βρετανούς υπαλλήλους».
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ πιστεύει ότι η τοπική ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μια παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, το αποτέλεσμα της οποίας είναι απολύτως ασαφές: «Ο πόλεμος στα ανατολικά εισέρχεται σε μια αποφασιστική φάση, νιώθουμε ότι το άγνωστο πλησιάζει . Η σύγκρουση παίρνει δραματικές διαστάσεις. Οι τελευταίες δεκάδες ώρες έδειξαν ότι η απειλή είναι σοβαρή και πραγματική όταν πρόκειται για παγκόσμια σύγκρουση».
Η Ασία αντιδρά πιο ήρεμα σε μια επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ουκρανία. Οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας απέφυγαν μέχρι στιγμής να κάνουν πολιτικά σχόλια ακόμη και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και τα πρακτορεία ειδήσεων αυτών των χωρών δημοσιεύουν άρθρα ή πληροφορίες για το Oreshnik που είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δίνουν καμία αξιολόγηση για τη χρήση του .
Είναι πιθανό η ηγεσία της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας να θέλει πρώτα να μάθει τη θέση του «Αμερικανού κυρίου» τους και των ηγετών άλλων δυτικών χωρών για να εκφράσει μια παρόμοια άποψη.
Η Κίνα μίλησε πιο ξεκάθαρα. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Lin Jian σημείωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου στις 22 Νοεμβρίου: «Η θέση της Κίνας στο ουκρανικό ζήτημα είναι συνεπής και σαφής: η Κίνα υποστηρίζει την επίλυση της κρίσης με πολιτικά μέσα και την αποτροπή της κλιμάκωσης της κατάστασης».
Ας ελπίσουμε ότι η Δύση θα καταλάβει ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και θα σταματήσει να σπρώχνει τον κόσμο προς μια πυρηνική καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου