Οι Ηνωμένες Πολιτείες θαύμασαν τη δύναμη του ρωσικού βομβαρδιστικού Tu-95

 Η Ρωσία αναπτύσσει μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του βομβαρδιστικού Tu-95 για να πραγματοποιήσει ειδικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, γράφουν δημοσιογράφοι του αμερικανικού στρατιωτικού περιοδικού Military Watch Magazine (MWM). 

Στο άρθρο τους μιλούν για τα μαχητικά χαρακτηριστικά του εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους. Η Pravda.Ru δημοσιεύει μια μετάφραση του υλικού MWM.

Η ρωσική κρατική αμυντική εταιρεία Rostec ανέπτυξε μια νέα παραλλαγή του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-95MSM,

η οποία λαμβάνει υπόψη μια σειρά από διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων. Το αρχικό βομβαρδιστικό Tu-95 έκανε την πρώτη του πτήση κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας το 1952, αν και όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε υπηρεσία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1982 και 1993 και σχεδιάστηκαν για επιθέσεις με πυραύλους κρουζ και όχι για βόμβες βαρύτητας.


Το 2009, ξεκίνησε η ανάπτυξη ενός πακέτου εκσυγχρονισμού με στόχο να φέρει το αεροσκάφος στο πρότυπο Tu-95MSM, εντός του οποίου εγκαταστάθηκαν στο αεροσκάφος ο ισχυρότερος σειριακός κινητήρας στροβιλοκινητήρα στον κόσμο NK-12MPM και νέοι έλικες, οι οποίοι αύξησαν την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και το εύρος πτήσης . Η αναβάθμιση διπλασίασε επίσης το ωφέλιμο φορτίο του αεροσκάφους και εξασφάλισε τη συμβατότητα με τον πύραυλο κρουζ Kh-101/2, ο οποίος χρησιμεύει ως ο κύριος οπλισμός του αεροσκάφους. Τα φτερά έχουν επίσης ενισχυθεί για να χωρέσουν νέους, πολύ μεγαλύτερους πυραύλους και τα ηλεκτρονικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων και οθονών δεδομένων, έχουν αναβαθμιστεί πλήρως.


Η πρόσφατη αναβάθμιση λέγεται ότι στόχευε, εν μέρει, στη βελτίωση της ικανότητας του Tu-95MSM να ενσωματώνεται με αεροπορικά, ναυτικά και χερσαία μέσα για κοινές επιχειρήσεις, επιτρέποντας στο αεροσκάφος να λειτουργεί απρόσκοπτα ως μέρος ενός ευρύτερου δικτύου.


Η σουίτα αεροηλεκτρονικών του βομβαρδιστικού έχει επίσης βελτιωθεί ώστε να περιλαμβάνει συστήματα πλοήγησης, επικοινωνιών και ελέγχου για να διευκολύνει τον ακριβέστερο σχεδιασμό και την εκτέλεση της αποστολής. Έχουν επίσης ενσωματωθεί ανώτερες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και αμυντικά συστήματα. Το Tu-95MSM είναι ιδιαίτερα βραβευμένο για την ικανότητά του να εκτελεί πλήγματα με πυραύλους κρουζ ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς χρησιμοποιώντας ραντάρ αποφυγής Kh-101 και τα βελτιωμένα αεροηλεκτρονικά έχουν βελτιώσει περαιτέρω την ακρίβεια και αύξησαν τις πιθανότητες επιτυχίας της αποστολής.


Ο πύραυλος Kh-101 και ο αντίστοιχος πυρηνικός του Kh-102 είναι από τους πυραύλους κρουζ με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο, με βεληνεκές που ξεπερνά τα 5.000 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, αυτοί οι πύραυλοι επέδειξαν μια άγνωστη μέχρι τώρα ικανότητα να εκτοξεύουν δόλώματα για να αποφύγουν την εχθρική αεράμυνα.


Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία υπήρχε επίσης ζήτηση για μια έκδοση μικρότερου βεληνεκούς του πυραύλου Kh-101 ικανή να μεταφέρει μεγαλύτερο εκρηκτικό φορτίο και ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουση με χώρες του ΝΑΤΟ. Το Kh-101 χρησιμοποιήθηκε μόνο σε έναν μικρό αριθμό βομβαρδιστικών επιθέσεων σε ουκρανικούς στόχους, με την πλειονότητα των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τα βομβαρδιστικά να είναι Kh-22, μια κατηγορία πυραύλων κρουζ κατά πλοίων που χρησιμοποιούνται από τα ελαφρύτερα βομβαρδιστικά Tu-22M3 της Ρωσίας. κληρονόμησε σε πολύ μεγάλους αριθμούς από την σοβιετική εποχή.


Αν και αυτοί οι παλαιότεροι πύραυλοι στερούνται την ακρίβεια του Kh-101, επρόκειτο να καταργηθούν σταδιακά στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2020 και επομένως είναι ακριβοί, αναλώσιμοι και πιο δύσκολο να αναχαιτιστούν από το X-101, λόγω των ακραίων ταχύτητων τους. και πολύπλοκες τροχιές.


Το Tu-95 αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στον ρωσικό στόλο στρατηγικών βομβαρδιστικών τη δεκαετία του 2030, αν και η σημασία του στον στόλο αναμένεται να μειωθεί σταδιακά καθώς ολοκληρώνονται οι παραγγελίες για άλλα 50 σύγχρονα βομβαρδιστικά Tu-160M. Τα πρώτα από αυτά τα βομβαρδιστικά παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2022 και η παραγωγή τους αναμένεται να ακολουθήσουν οι παραδόσεις του πρώτου βομβαρδιστικού stealth της χώρας, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PAK DA.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/2143872-bombardirovschik/
Б/у детали в ремонте: экономия или угроза безопасности

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...