Σπάει κώδικες ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Φαβορί για τον ρόλο του παραγνωρισμένου μαθηματικού Άλαν Τιούρινγκ φαίνεται ότι είναι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, σε μια ταινία-βιογραφία του αφανούς ήρωα του..
Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, με τον τίτλο "The Imitation Game". Όσο ο ντι Κάπριο περιτριγυρίζει το ρόλο, οι παραγωγοί μελετούν την επιλογή σκηνοθέτη, με τον Ρον Χάουαρντ ("Ένα υπέροχο μυαλό") να είναι το μοναδικό όνομα που έχει διαρρεύσει.
Η ιστορία του Τιούρινγκ δεν έχει ακόμα μεταφερθεί στο σινεμά όπως της αξίζει, παρόλο που είναι άκρως κινηματογραφική. Όχι μόνο ο Βρετανός μαθηματικός και επιστήμοντας έπαιξε βασικό ρόλο στο "σπάσιμο" των κωδικοποιημένων μηνυμάτων των Γερμανών και έτσι και στην ίδια την έκβαση του πολέμου, αλλά έθεσε τις βάσεις για την μετέπειτα εφεύρεση του υπολογιστή. Παρόλ' αυτά βρέθηκε αποκλεισμένος από τις βρετανικές υπηρεσίες κατασκοπίας μετά το τέλος του πολέμου και η υποσχόμενη καριέρα του έλαβε τέλος.
Η προσωπική του ζωή σημαδεύτηκε από την δίωξή του για ομοφυλοφιλία και την απόφασή του να διαλέξει την χημική στείρωση με οιστρογόνα, αντί της φυλακής. Τελικά πέθανε δηλητηριασμένος από κυάνιο - αυτοκτονία ή ατύχημα, δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ. Ο Γκόρντον Μπράουν, τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, εξέδωσε μάλιστα επίσημη απολογία εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο Τιούρινγκ μετά τον πόλεμο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...