Ο Κάλα ανατρέπει τις ισορροπίες

Μετά και την απώλεια του Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν που «ψαλίδισε» τόσο σημαντικά τις επιθετικές προσδοκίες της, η ΑΕΚ είχε μεγάλη ανάγκη τουλάχιστον από τη βελτίωση της αμυντικής..
συμπεριφοράς της, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνο με τη θεαματική άνοδο στην απόδοση ορισμένων παικτών της.
Ευτυχώς για εκείνη λοιπόν, ο ισπανός στόπερ Χουάν Κάλα αρχίζει να ανεβάζει στροφές. Χμ… Μάλλον ήταν λίγο προσγειωμένη προσέγγιση αυτή. Διότι στην πραγματικότητα ο 23χρονος στόπερ έχει γίνει πλέον το νο. 1 στην ιεραρχία των διαθέσιμων κεντρικών αμυντικών και το έχει καταφέρει με το σπαθί του.
Ο Γιάννης Αραμπατζής είναι ο νέος πονοκέφαλος του Νίκου Κωστένογλου, καθώς ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ...
Η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου πέτυχε την πρώτη της νίκη, απέναντι σε αξιόλογο αντίπαλο κερδίζοντας δύο...
 Αποδείχθηκε (εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος ασφαλώς) ότι ο Νίκος Κωστένογλου προέβη σε λανθασμένη επιλογή με το να κρατήσει τον Ισπανό στον πάγκο απέναντι στον ΟΦΗ αντί να τον προτιμήσει αντί ενός εκ των Μανωλά ή Δέλλα.
Η ΑΕΚ δέχθηκε 3 γκολ και αποδείχθηκε ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν καλή συνεννόηση, σαν να έχουν (ξε)χάσει τα μυστικά της περυσινής (επιτυχούς στα περισσότερα ματς από τον Ιανουάριο και μετά - όταν δηλαδή η ομάδα βελτιώθηκε συνολικά) συνεργασίας τους.
Ο Δέλλας και τα εύκολα λάθη
Το γεγονός ότι Δέλλας και Κάλα βοήθησαν στο να μην δεχθεί η ΑΕΚ γκολ από τον Άρη δεν συνεπάγεται και μία ονειρική συνεργασία ανάμεσά τους. Τουναντίον ήταν ο Κάλα εκείνος που σε πολλές περιπτώσεις υπερκάλυψε κάποιες αδυναμίες του Κολοσσού ο οποίος δεν δείχνει συγκεντρωμένος όσο άλλοτε. Φάνηκε αυτό στη φάση του πρώτου δοκαριού του Άρη όταν «πούλησε» εύκολα τη μπάλα και στη συνέχεια της φάσης δεν είχε σωστή τοποθέτηση και καλό μαρκάρισμα απέναντι στον ποδοσφαιριστή που επιχείρησε το σουτ.
Σε τέτοιο λάθος είχε υποπέσει και απέναντι στην Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Τότε βέβαια η ΑΕΚ το είχε πληρώσει πολύ πιο ακριβά καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο Δέλλας έκανε και δεύτερο λάθος που δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του, ανατρέποντας ως τελευταίος παίκτης τον αντίπαλο που του έκλεψε τη μπάλα και αφήνοντας την ΑΕΚ με αριθμητικό μειονέκτημα για περίπου 30 λεπτά με το σκορ στο υπέρ της 1-0. Ως γνωστών η Ένωση ηττήθηκε με 2-1…
Ο Μανωλάς και οι τακτικές απειθαρχίες του
Ο έτερος εκ των δύο στόπερ που πλέον καλείται να δώσει μάχη για να γίνει ο πιο… συχνός παρτενέρ του Κάλα είναι ο Κώστας Μανωλάς. Ο Νίκος Κωστένογλου τον κράτησε στον πάγκο στο χθεσινό ματς και για λόγους τακτικής απειθαρχίας. Του είχε ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν είδε σε προηγούμενους αγώνες, όπως το να μην κατεβάζει την μπάλα κάνοντας ντρίπλες και επιχειρώντας να «τρυπήσει» όποιους βλέπει στο διάβα του.
Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμά τις ομολογουμένως μεγάλες δυνατότητές του ή δεν συνυπολογίζει το γεγονός ότι ο Δέλλας δεν είχε με τον Κάλα εξίσου επιτυχημένη συνεργασία με αυτή που είχαν ο 20χρονος στόπερ και ο Ισπανός στα ματς τα οποία αγωνίστηκαν ως δίδυμο στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας.
Η απόφαση για τον Κωστένογλου θα είναι δύσκολη ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (κι ενώ μεσολαβεί το… τελευταίο χαρτί της ΑΕΚ για κάτι καλό στην Ευρώπη κόντρα στη Λοκομοτίβ την ερχόμενη Πέμπτη). Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Κάλα πήρε κεφάλι έναντι των δύο «ανταγωνιστών» του και ανέτρεψε τις ισορροπίες στις θέσεις των στόπερ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...