Πένθος στη Ferrari...

Η απώλεια ενός ανθρώπου της ομάδας, του Pasquale Danza, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, βύθισε στο πένθος τη Ferrari..Η απώλεια ενός ανθρώπου της ομάδας, του..
Pasquale Danza, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, βύθισε στο πένθος τη Ferrari.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ομάδα που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Red Bull - McLaren.
Ο Felipe Massa θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 5η θέση του γκριντ, ενώ ο Fernando Alonso θα βρεθεί δίπλα του. Για τον Βραζιλιάνο το πένθος είναι διπλό καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή και η γιαγιά της γυναίκας του.
Και οι δυο πάντως αισιοδοξούν ότι μπορούν να σημειώσουν καλά αποτελέσματα και γιατί όχι ακόμα και νίκη στον αγώνα.
«Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου σήμερα. Νομίζω ότι έκανα καλό γύρο στην τελευταία μου προσπάθεια, όταν χρησιμοποίησα τα πολύ μαλακά ελαστικά που είχα χρησιμοποιήσει στο Q2. Η εντύπωσή μου είναι ότι βελτιωθήκαμε το Σάββατο, αλλά έχουμε ακόμα 4 μονοθέσια μπροστά μας και η θέση μας δεν θα άλλαζε πολύ στο γκριντ. Ανησυχώ για αρκετά πράγματα στο GP τα οποία αφορούν τη φθορά των ελαστικών, αλλά τουλάχιστον από αυτά που είδαμε σήμερα, δείχνει να είναι μικρότερη από ότι περιμέναμε. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Είμαι αισιόδοξος. Αν δεν συμβεί κάτι κακό, τότε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Πέρυσι ανέβηκα στο βάθρο εδώ για τελευταία φορά. Ίσως σήμερα θα δω τον αγώνα ξανά», είπε ο Massa και πρόσθεσε: «Τέλος, θέλω να δώσω τα συλλυπητήριά μου σε δύο ανθρώπους οι οποίοι μας άφησαν σήμερα. Στην Maria Martins Bassi, τη γιαγιά της συζύγου μου Raffaela και στον Pasquale Danza, τον οποίο γνώριζα πριν από 10 χρόνια όταν ήρθα στη Ferrari και πέρασα πολλές καλές στιγμές, στην πίστα και στο Maranello».
Πένθος στη Ferrari...
Ο Fernando Alonso έφυγε νικητής πέρσι από την Κορέα και ευελπιστεί να επαναλάβει ανάλογο αποτέλεσμα και φέτος. «Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με την 6η θέση, αλλά αυτή είναι η κατάστασή μας. Η McLaren και η Red Bull είναι πιο δυνατές από εμάς έτσι θα παλέψουμε για την 5η και την 6η θέση. Έτσι κύλησε το Σάββατο, αλλά ίσως αύριο να καταλήξουμε σαν τη Suzuka και να παλέψουμε για τη νίκη», είπε ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
«Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη φθορά των ελαστικών, συνήθως είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά εδώ η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς η συμπεριφορά των πολύ μαλακών ελαστικών είναι άγνωστη με πλήρες φορτίο. Σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ελαστικό στο Q1 αλλά μετά αποφασίσαμε ότι θα ήταν ρίσκο. Σήμερα, χάσαμε πολύ χρόνο στο πρώτο split, επειδή δεν είχαμε τελική ταχύτητα. Στην τελευταία μου προσπάθεια, αμέσως έχασα μερικά δέκατα στην πρώτη στροφή και μετά δεν μπορούσα να ανακάμψω, έτσι αποφάσισα να μην ολοκληρώσω το γύρο. Δυστυχώς, ξεκινάω από τη βρώμικη μεριά της πίστας, που είναι μεγάλο μειονέκτημα, έτσι ελπίζω να μην χάσω τη θέση μου από τον Rosberg. Θα κοιτάξουμε τι συμβαίνει μπροστά και θα διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας», πρόσθεσε.
 για τη νέα εμπρός πτέρυγα την οποία χρησιμοποίησε, είπε: «Δεν θέλω να μιλάω για ξεχωριστά εξαρτήματα. Από τη μία είναι νομίζω θέμα των μηχανικών από την άλλη προτιμώ να κρατάω για εμένα και την ομάδα τη γνώμη μου».
O επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali στάθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια του Pasquale Danza. «Η ομάδα είναι εξαιρετικά στεναχωρημένη διότι ένας από εμάς, ο Pasquale Danza, πέθανε σήμερα. Δούλεψε στη Ferrari αρκετό καιρό με πάθος και αφοσίωση. Εκ μέρους της Scuderia δίνω τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Είναι δύσκολο αυτήν τη στιγμή να κάνω κάποιο σχόλιο για τις κατατακτήριες», είπε ο Ιταλός.
«Δεν μας προκαλεί έκπληξη το αποτέλεσμα, διότι γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και τι έχουμε στην κατοχή μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί, το αντίθετο μάλιστα. Πριν από μερικές ημέρες ήμασταν σε παρόμοια κατάσταση και παραλίγο να κερδίσουμε. Γι' αυτό, ας περιμένουμε αύριο να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα», πρόσθεσε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...