Ντέρμπι «αιωνίων»; Όλοι στις θέσεις τους!

Το μεγάλο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ των ανδρών πλησιάζει… Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται στην πρώτη φετινή «μάχη αιωνίων» και το www.sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα,..
παρουσιάζοντας και συγκρίνοντας όλα τα… όπλα που έχουν στην φαρέτρα τους οι δύο προπονητές.
Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα οι δύο καλύτερες ομάδες εντός συνόρων και τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν πάντα ενδιαφέρον και ιδιαιτερότητες.
Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν αρκετοί οι παίκτες που έφυγαν και από τα δύο «στρατόπεδα» και οι επιλογές τόσο του Ντούσαν Ίβκοβιτς όσο και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι εντελώς διαφορετικές από ότι ήταν μέχρι πέρυσι. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές…
Γραμμή περιφερειακών (γκαρντ):
Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Καλάθης Ν, Λόγκαν, Ζουμπός, Καραμαλέγκος, Κυρίτσης
Ολυμπιακός: Λούκας, Σπανούλης, Γκετσεβίτσιους, Μάντζαρης, Σλούκας, Κατσίβελης
Μία γρήγορη ματιά στους διαθέσιμους παίκτες των δύο ομάδων στις συγκεκριμένες θέσεις, μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις. Ο Ομπράντοβιτς μπορεί να επιλέξει μεταξύ παικτών που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και είναι σε θέση να πάρουν την… κατάσταση στα χέρια τους αν χρειαστεί. Ο Διαμαντίδης είναι σταθερή αξία και ο ηγέτης της ομάδας αυτής. Ο Γιασικεβίτσιους όσο και αν τα χρόνια έχουν περάσει προσφέρει πάντα πολύτιμες λύσεις και δείχνει σαν να μην… έφυγε ποτέ ενώ ο Νικ Καλάθης παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύει ότι πρέπει να λογίζεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας αυτής. Όσο για τον Λόγκαν, είναι φανερό ότι ακόμα είναι νωρίς ωστόσο δείχνει ότι έχει όλα τα στοιχεία για να λειτουργήσει ως… αντι-Νίκολας στους «πράσινους».
Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός, εκτός του Σπανούλη που αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» αλλά και βαρόμετρο της ομάδας, στην γραμμή της περιφέρειάς του διαθέτει… νιάτα και φρεσκάδα. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και έλλειμμα εμπειρίας κάτι που έχει φανεί και στα μέχρι τώρα παιχνίδια για την Ευρωλίγκα. Ο Λούκας για την ώρα δείχνει να… φοβάται να αναλάβει ηγετικό ρόλο, ο Γκετσεβίτσιους στην μέρα του μπορεί να προσφέρει λύσεις ειδικά με μακρινά σουτ αλλά ως εκεί… Μάντζαρης, Σλούκας και Κατσίβελης αποτελούν περιπτώσεις παικτών που βγάζουν στο παρκέ φρεσκάδα και… όρεξη αλλά η έλλειψη εμπειρίας τους καθιστά «αναξιόπιστους» για τέτοια ματς.Φόργουορντ (small):
Παναθηναϊκός: Περπέρογλου, Σάτο, Καλάθης Π, Καϊμακόγλου
Ολυμπιακός: Βασιλόπουλος, Παπανικολάου, Πελεκάνος, Κέσελ
Στην συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν και από τις δύο πλευρές δύο παίκτες που είναι εκτός μάχης για αρκετό καιρό και δεν υπολογίζονται. Ο λόγος για τους Περπέρογλου και Βασιλόπουλο. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αποτελούν δύο βασικά… όπλα για τους δύο προπονητές οι οποίοι όμως την δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να τους συμπεριλάβουν στα πλάνα τους. Τα… καθαρά «3άρια» του Παναθηναϊκού είναι οι Σάτο και Πατ Καλάθης αλλά ο Ομπράντοβιτς αρκετές φορές παρατάσσει σχήματα τέτοια που να επιτρέπουν και σε άλλους παίκτες όπως ο Καϊμακόγλου, να παίρνουν την θέση αυτή. Ο Έλληνας φόργουορντ μάλιστα, φέτος παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο δείχνοντας ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας και του προπονητή του.
O Nτούσαν Ίβκοβιτς από την άλλη μεριά, βλέποντας τον Κέσελ να μην βρίσκει ούτε φέτος τον… καλό του εαυτό, έχει δώσει βασικό ρόλο στον Κώστα Παπανικολάου που αποτελεί την πρώτη επιλογή για την συγκεκριμένη θέση. Χώρο στο «3» του Ολυμπιακού και ειδικά… αμυντικές αποστολές έχει αρχίσει να βρίσκει σιγά σιγά και ο Μιχάλης Πελεκάνος ο οποίος αναμένεται να έχει χρόνο συμμετοχής και στο ντέρμπι.
Ψηλοί (4άρια και 5άρια):
Παναθηναϊκός: Τσαρτσαρής, Σμιθ, Μπατίστ, Βουγιούκας, Μάριτς
Ολυμπιακός: Χάουαρντ, Χάινς, Πρίντεζης, Άντιτς, Παπαδόπουλος, Γλυνιαδάκης
Στις συγκεκριμένες θέσεις οι δύο προπονητές έχουν φέτος αρκετές λύσεις. Άλλες πιο ποιοτικές βέβαια και άλλες όχι τόσο… Στον Παναθηναϊκό, ο Τσαρτσαρής που στο ντέρμπι θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού, αποτελεί μαζί με τον Μπατίστ δύο πολύτιμες μονάδες με μεγάλη εμπειρία στο παιχνίδι τους. Ο νεοαποκτηθείς Σμιθ όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο παιχνίδι των «πράσινων» ενώ ο φετινός υγιής Μάριτς, αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του Ομπράντοβιτς κάτω από τα καλάθια. Όσο για τον Βουγιούκα, είναι πλέον σαφές ότι έχει βρει και κατανοήσει τον ρόλο του στην συγκεκριμένη ομάδα και όσες φορές καλείται να μπει στο παρκέ, φέρνει εις πέρας τις αποστολές του.
Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, είδε την επιλογή του Χάουαρντ να μην του βγαίνει και έτσι ουσιαστικά ο Αμερικανός βρίσκεται εκτός πλάνων, στερώντας έναν παίκτη στον Ολυμπιακό, από την… εξίσωση των ψηλών. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μαζί με τον Άντιτς, αποτελούν τα δύο βασικά «βαριά» κορμιά της φετινής ομάδας και παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, μία πολύτιμη μονάδα για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί ο Χάινς.
Ο ύψους 1.98μ φόργουορντ/σέντερ μπορεί να μην παίζει με το… μπόι του ωστόσο είναι εξαιρετικά δυναμικός και έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Σε ρόλο «4αριού» τοποθετείται και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος γνωρίζοντας καλά τα ελληνικά δεδομένα, βοηθάει σε πολλούς τομείς την ομάδα του. Τέλος, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, όπως έδειξε και κόντρα στην Νανσί, μπορεί να αποτελέσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες… κρυφό άσο στο μανίκι του Ίβκοβιτς. Κάνοντας «βρώμικη» δουλειά, παίζοντας πολύ… ξύλο κάτω από τα καλάθι αλλά και προσφέροντας βοήθειες στην επίθεση, ο Κρητικός σέντερ μόνο χρήσιμος μπορεί να φανεί στον φετινό Ολυμπιακό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...