Οι δέκα καλύτερες πόλεις για να ζήσετε

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Economist ως η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο - για τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα της, την μεγάλη επιχειρηματική της κοινότητα αλλά και την φήμη της ως σημαντικό κέντρο αθλητισμού..


Το Economist Intelligence Unit έχει δημιουργήσει μια κατάταξη των 140 πόλεων σε όλον τον κόσμο, ταξινομώντας τις με βάση ποιες από αυτές προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους της.
Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια το Βανκούβερ του Καναδά έχασε την πρώτη θέση, με την Μελβούρνη της Αυστραλίας να κερδίζει. Το αποτέλεσμα βασίζεται σε μέτρα όπως η σταθερότητα, η υγεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές της πόλης. Ανακαλύψτε τις 10 πρώτες σε κατάταξη στο αφιέρωμα που ακολουθεί...
 Δεύτερη έρχεται η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, γνωστή για τον πολιτισμό της, την αρχιτεκτονική της και τους άψογα σχεδιασμένους αστικούς χωρους της.



  δεύτερη από τις τρείς Καναδικές πόλεις της πρώτης πεντάδας, το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο.











5) Κάλγκαρι, Καναδάς

 Η τρίτη πόλη του Καναδά στην πρώτη πεντάδα, το Κάλγκαρι είναι γνωστό για τα πολλά φεστιβάλ του, ενώ επίσης είναι μια από τις πιο καθαρές και φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις στον κόσμο.

6) Σίδνεϊ, Αυστραλία

 Η δεύτερη πόλη της Αυστραλίας στην πρώτη δεκάδα. Το Σίδνεϊ είναι γνωστό για το περίφημο λιμάνι του, την όπερα και τις παραλίες του. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας και μεγάλο διεθνές κέντρο εμπορίου και πολιτισμού. 

7) Ελσίνκι, Φινλανδία

Η ιστορική πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, δεν είναι μόνο το πιο βόρειο σημαντικό αστικό κέντρο του κόσμου, αλλά επίσης η μόνη ευρωπαϊκή πόλη στην πρώτη δεκάδα.




8) Περθ, Αυστραλία

 Μια από τις πιο απομακρυσμένες μεγάλες πόλεις στον κόσμο, το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας απέχει περισσότερο από 2.000 μίλια από το Σίδνεϊ (στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στην Τζακάρτα της Ινδονησίας) αλλά αν και απομονωμένη καταφέρνει να βρίσκεται στη λίστα των πιο κατοικήσιμων πόλεων.

 9) Αδελαΐδα, Αυστραλία

 Στη νότια ακτή της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα είναι γνωστή τόσο για τον πολιτισμό όσο και για τον αθλητισμό της και έχει την φήμη ενός σημαντικού βιομηχανικού κέντρου. Είναι επίσης η τέταρτη πόλη της Αυστραλίας στην δεκάδα μας.

 10) Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

 Χτισμένο σε μια λωρίδα γης μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Θάλασσας της Τασμανίας, το Όκλαντ διακρίνεται για το ήπιο κλίμα του, το υψηλό ποσοστό απασχόλησης και τις προσιτές τιμές στέγασης, στοιχεία που το καθιστούν ως την πέμπτη πόλη του Νότου σε αυτή τη δεκάδα (μετά τις 4 της Αυστραλίας).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...