Τέλος στην αιχμαλωσία έξι γιγάντιων «πάντα» θα δώσει η Κίνα

Τέλος στην αιχμαλωσία έξι γιγάντιων πάντα θα δώσει σήμερα – Τετάρτη η Κίνα, τα οποία θα απελευθερώσει σε ημιάγριο περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ενίσχυση του.. πληθυσμού τους, με ζώα που ανατράφηκαν σε αιχμαλωσία.

Μάλιστα εξαιτίας της απελευθέρωσης των ζώων, θα πραγματοποιηθούν γιορτές και ειδική τελετή στην επαρχία Σιτσουάν, όπου θα παραβρεθούν διασημότητες, αθλητές και πολιτικοί. Το πρόγραμμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο θα διαρκέσει περίπου πενήντα χρόνια και έχει ως σκοπό να αποτρέψει την εξαφάνιση των πάντα που ζουν στην άγρια φύση.

Η τελευταία όμως απελευθέρωση πάντα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια, κατέληξε σε τραγωδία, μιας και το ζώο δεν ήταν μαθημένο στο συγκεκριμένο περιβάλλον, δέχθηκε επίθεση από άλλο άγριο ζώο και πέθανε.

Σε ό,τι αφορά το τρέχον πρόγραμμα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η σταδιακή απελευθέρωση των ζώων θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Τα έξι γιγάντια πάντα θα απελευθερωθούν σε ελεγχόμενο ημιάγριο περιβάλλον, όπου θα εκπαιδευτούν για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...