Ονειρεμένη πορεία, εφιαλτικό φινάλε

Το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού τελείωσε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο... Οι «ερυθρόλευκοι», σε ένα παιχνίδι όπου για 55 λεπτά ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι, πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου (κυρίως) ημιχρόνου..
τους τραυματισμούς των Ιμπαγάσα και Μανιάτη, αλλά και την ολική καθίζηση από το 70΄ και μετά και ηττήθηκαν με 2-1 από τους Ουκρανούς, ολοκληρώνοντας το όμορφο φετινό τους ταξίδι στα γήπεδα της Ευρώπης.
Κι όμως, η έναρξη του αγώνα και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προανήγγελλαν αυτή την κατάληξη για τους πρωταθλητές.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αφηνιασμένος, σαν να ήθελε αυτός να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, και καθήλωσε τη Μεταλίστ στα καρέ της. Μόλις στο 4' ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών, στο 10' ο Φουστέρ είδε το γυριστό σουτ να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ήταν ηλίου φαεινότερον πως ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν οι Πειραιώτες.
Κάτι που έγινε στο 14΄, όταν ο Χολέμπας «χόρεψε» τους προσωπικούς του αντιπάλους, έκανε τη σέντρα και ο Μαρκάνο με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.
Παρά το γκολ οι πρωταθλητές δεν έριξαν ταχύτητα, και με δημιουργούς τους Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ και Φουστέρ συνέχισαν το «σφυροκόπημα» της Μεταλίστ.
Στο 16' ο Τζιμπούρ, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ντιζλιένκοβιτς, άνοιξε το κοντρόλ και έστειλε την μπάλα πάνω στον Σέρβο πορτιέρο, στο 21' ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Ουκρανών, ενώ στο 28' ο Φουστέρ από καλή θέση πλάσαρε άστοχα.
Ο,τι δεν μπορούσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να το πετύχει ο Γκουέγε, αλλά στην ασυνεννοησία με τον τερματοφύλακά του είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.
Την ίδια ώρα η Μεταλίστ, με εξαίρεση τον δραστήριο Τάισον (είχε μια ευκαιρία να σκοράρει στο 11', αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγιερι), παρέμεινε ακίνδυνη επιθετικά, δεν είχε χώρο να αναπτύξει την ταχύτητά της και δεν μπορούσε να φτάσει στα καρέ του Ολυμπιακού.
Ομως στο 45' ο Ιμπαγάσα αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο και στο 58' τον ακολούθησε και ο Μανιάτης για τον ίδιο λόγο.
Οι αλλαγές
Δύο αναγκαστικές αλλαγές που χάλασαν την καλή αγωνιστική εικόνα των «ερυθρολεύκων», αφού πλέον δεν ήταν τα αφεντικά στον χώρο του κέντρου, έχασαν τον ρυθμό τους και έδωσαν την ευκαιρία στη Μεταλίστ να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 63' ο Μέγιερι απέκρουσε το σουτ του Τάισον, ενώ στο 71' ο Μπλάνκο είχε σουτ στο δεξί δοκάρι του Ούγγρου πορτιέρο (είχε προηγηθεί φάουλ στον Τοροσίδη), ενώ στο 77' η Μεταλίστ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μοντέστο.
Ο Ντέβιτς ανέλαβε την εκτέλεσή του και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα, αλλά ο Μέγιερι δεν ξεγελάστηκε και την μπλόκαρε.
Το γήπεδο πήρε «φωτιά», αλλά αντί αυτή η φάση να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν κλεισμένοι στα καρέ τους και η Μεταλίστ συνέχισε να παλεύει για το θαύμα, μέχρι που το πέτυχε.
Στο 81' ο Μέγιερι έκανε κακή εκτίμηση στην μπαλιά του Τάισον και ο Βιγιάγκρα με προβολή ισοφάρισε (1-1).
Ενα γκολ που φόβισε ακόμα περισσότερο τους Πειραιώτες και έτσι στο 86', έπειτα από κόρνερ του Σόσα, ο Τζιμπούρ και ο Μέγιερι έμειναν κολλημένοι στη θέση τους και ο Ντέβιτς από κοντά πέτυχε το τελικό 2-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ από δικά τους λάθη και σίγουρα ο τρόπος που συνέβη δεν άξιζε για τη φετινή παρουσία τους εκτός συνόρων.
Ο κόσμος, πάντως, παρά τις προκλήσεις των Ουκρανών, στάθηκε στο ύψος του και μετά τη λήξη του αγώνα ζήτησε από τους παίχτες νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.


 phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...