Εκτός Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι! Προκρίθηκαν Μπιλμπάο, Σπόρτινγκ, Σάλκε, Ατλέτικο Μαδρ., Ανόβερο, Βαλένθια, Αλκμάαρ και Μέταλιστ

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα να κάνει... πλάκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τη νίκη της 2-1 στο «Σαν Μαμές» προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Europa League..


Ο Γιορέντε στο 23' και ο Ντε Μάρκος στο 65' πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι είχαν σκοράρει και στον θρίαμβο (3-2) του «Ολντ Τράφορντ» στο πρώτο ματς της φάσης των «16». Ο Γουέιν Ρούνι μείωσε με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή στο 80', αλλά ήταν πλέον αργά.


ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Αντερ Ερέρα (83' Ινίγο Πέρεθ), Χάβι Μαρτίνεθ, Γιορέντε (40' λ.τρ. Τοκέρο), Σουσαέτα, Μουνιαΐν (89' Σαν Χοσέ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ (63΄ Σμόλινγκ), Εβανς, Ραφαέλ, Γκιγκς (68' Γουέλμπεκ), Παρκ, Κάρικ (68' Πογκμπά), Γιάνγκ, Κλέβερλι, Ρούνι.

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 3-2

Μετά την Γιουνάιτεντ και η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Άγγλοι αν και κέρδισαν 3-2 την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Μάντσεστερ, έμειναν εκτός διοργάνωσης με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ αφού είχαν χάσει το πρώτο ματς στην Πορτογαλία με 1-0.

Ο Φερνάντεζ στο 33' με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 για τους Πορτογάλους, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 40' με τον Φαν Βόλφσβινγκελ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 60` ο Αγκουέρο μείωσε σε 2-1. Στο 75' ο Μπαλοτέλι με πέναλτι ισοφάρισε για τη Σίτι, ενώ στο 82' ο Αγκουέρο με πλασέ έδωσε προβάδισμα 3-2 στους Άγγλους.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Σάβιτς, Κ. Τουρέ, Πιζάρο (55' Τζέκο), Σίλβα (66' Νασρί), Γ. Τουρέ, Τζόνσον (46' Ντε Γιόνγκ), Αγκουέρο, Μπαλοτέλι

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Ντάνιελ Καρίσο, Πόλγκα, Ινσούα, Σαντάο, Σχάαρς, Ιζμαΐλοφ, Καπέλ (64' Σουάρεζ), Φερνάντεζ (64' Νέτο), Περεϊρίνια, Φαν Βόλφσβινγκελ (68' Καρίγιο).

Μπεσίκτας-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε 3-0 της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Το 3-1 του πρώτου αγώνα έδινε το... πάνω χέρι στους «ροχιμπλάνκος» και ο Αντριαν Λόπεθ καθάρισε νωρίς την υπόθεση-πρόκριση με το γκολ που σημείωσε στο 26ο λεπτό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν ο Κολομβιανός Φαλκάο (83') και ο Σάλβιο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μπεσίκτας (Κάρλος Καρβαλιάλ): Γκιονέν, Τοραμάν (61' Μεχμέτ Αουρέλιο), Ισμαϊλ, Σίβοκ, Κορκμάζ, Κάβλακ, Φερνάντες, Νταγκ (46' Χολόσκο), Σιμάο, Ούγκο Αλμέιδα, Εντου (59' Πεκτεμέκ)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Λουίς Φελίπε, Μιράντα, Μάριο Σουάρες, Αρντά Τουράν (69' Ασουνσάο), Γκάμπι (85' Ντομίνγκες), Φαλκάο, Κόκε (73' Σάλβιο), Λόπεθ, Χουανφράν

Σάλκε-Τβέντε 4-1

Με τρια γκολ του κορυφαίου σκόρερ της, Κλας Γιαν Χούντελααρ, η Σάλκε νίκησε 4-1 την Τβέντε και προκρίθηκε στους «8». Μετά την επικράτησή της και στον πρώτο αγώνα (1-0) η ομάδα του Χούουμπ Στέφενς ήταν και πάλι ανώτερη από τους Ολλανδούς, οι οποίοι ωστόσο προηγήθηκαν στο 14' με τον Γιάνσεν. Ομως, ο Χούντελααρ «χτύπησε» στο 29', το 51' (πέναλτι) και το 81', ενώ ενδιάμεσα (71') σκόραρε και ο Τζον. Ετσι η Σάλκε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (έπαιξε βασικός) πέρασαν στους προημιτελικούς.

ΣΑΛΚΕ (Χούουμπ Στέφενς): Χίλντεμπραντ, Παπαδόπουλος, Ουτσίντα, Χόλτμπι, Τζόουνς (88' Μόριτς), Φουκς, Ντράξλερ (+90' Ομπάσι), Μάτιπ, Ραούλ, Φαρφάν (86' Μαρικά), Χούντελααρ

ΤΒΕΝΤΕ (Στιβ ΜακΚΛάρεν): Μιχαΐλοφ, Μπένγκτσον, Ροζάλες, Λόιγκερς (51΄ Φερ), Ντάγκλας, Τιεντάλι, Μπράμα (76' Πλετ), Ντε Γιόνγκ, Γιάνσεν, Μπαϊράμι (57' Τζον), Τσαντλί

Ουντινέζε-Αλκμααρ 2-1

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έκανε ό,τι μπορούσε για την Ουντινέζε, όμως η Αλκμααρ υπερασπίστηκε παλικαρίσια το 2-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους «8», παρά την ήττα της 2-1 στο «Φρίουλι». Ο έμπειρος στράικερ κάλυψε νωρίς το σκορ του πρώτου ματς, σκοράροντας στο 3' (πέναλτι) και στο 15', καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την αποβολή του Φιργκέφερ στη φάση του πέναλτι. Όμως οι Ολλανδοί αντέδρασαν άμεσα και πέτυχαν το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ στο 31' με τον Φάλκενμπουργκ, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Ελμ στο 64'.
 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Εκστραντ, Αρμέρο, Φερονέτι (66΄ Φαμπρίνι), Μπενάτια (11' Πασκουάλε), Πατσιέντζα (78' Αμπντί), Ασαμόα, Πίντζι, Ντι Νατάλε, Φλόρο Φλόρες.
ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Μαρσέλις, Πόουλσεν, Μοϊσάντερ, Φιργκέφερ, Μπέερενς (11' λ. τρ. Κλάβαν), Μάχερ, Φάλκενμπουργκ (83' Ορτίς), Ελμ, Χόλμαν (78' Γκούντμουντσον), Αλτιντορ

Αϊντχόφεν-Βαλένθια 1-1

Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ σφράγισε η Βαλένθια απέναντι στην Αϊντχόφεν. Οι «νυχτερίδες», μετά το υπέρ τους 4-2 την προηγούμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια», δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, παρά το ισόπαλο 1-1 επί ολλανδικού εδάφους. Οι Ισπανοί, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ραμί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 89', άνοιξαν το σκορ στο 47' με τον Αντίλ Ραμί, για να ισοφαρίσει ο Τοϊβόνεν στο 64' για την ομάδα του Φιλίπ Κοκού.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Τιτόν, Μανόλεφ, Μπόουμα (76' Ντέρικ), Μαρσέλο, Πίτερς, Στρόοτμαν, Τοϊβόνεν, Μάταβζ, Βαϊνάλντουμ, Μέρτενς (80' Λανς), Λάμπιαντ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Αλβες, Μπρούνο, Ραμί, Αλμπέλδα (75' Τοπάλ), Ζόνας (85' Παρέχο), Φεγκούλι, Αντουρίθ (80' Πιάτι), Ντεάλμπερτ, Ζόρντι Άλμπα, Ματιέ, Αλμπέρτο Κόστα.

Ανόβερο-Σταντάρ Λιέγης 4-0

Με δύο τέρματα σε διάστημα λιγότερο των 25 λεπτών, το Ανόβερο έφτασε σε μια εύκολη πρόκριση στην οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Γερμανοί νίκησαν τελικά 4-0 εντός έδρας τη Σταντάρ Λιέγης και με συνολικό σκορ 6-2 πανηγύρισαν την είσοδό τους στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Αμπντελαουέ (4'), Κανού (21' αυτογκόλ), Γιά Κόναν (73') και Πίντο (90+3'). Η Σταντάρ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γκάκπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58`.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Τσίλερ, Χαγκούι, Έγκιμαν, Τσερούντολο, Πίντο, Σλάουντραφ, Πάντερ (46` Σουλτς), Αμπντελαουέ (70' Γιά Κόναν), Στιντλ, Σμίντεμπαχ (85' Λάλα), Ράους.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Μπολάτ, Φελίπε, Τσίμαν (24' Οπάρε), Τσιτέ, Σιριάκ (82' Μπατσουαγί), Πογκονιόλι, Μπούγιενς, Βενκέρ, Κανού, Φαν Νταμ (71' Μάνουελ Σέιγιας), Γκάκπε.

Η ομάδα που συμπληρώνει την 8άδα των προημιτελικών είναι η Μέταλιστ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...