ΝΔ..Πωλούνται όλα… και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν αύριο το απόγευμα στη Βουλή θα προκύψουν μετά από συμφωνία των τριών κομμάτων. Οι εκπρόσωποί τους κύριοι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο των προγραμματικών με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Νέα συνάντηση των τριών θα γίνει σήμερα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία..

Στην τριμερή συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα:
  • Αποκρατικοποιήσεις,
  • Εργασιακά,
  • Απολύσεις στον δημόσιο τομέα
Τα τρία κόμματα συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης και να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν δημόσιοι οργανισμοί. Ολοι συμφώνησαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Ενα από τα ζητήματα που απασχόλησε και τις τρεις πλευρές ήταν η αποκρατικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ και η κατάτμισή της σε επιμέρους εταιρείες (λιγνιτικές μονάδες, δίκτυο κ.λπ.) και δεν αποκλείεται να γίνει ειδική αναφορά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αύριο στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες -ακόμη και εντός του Αυγούστου- για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της ΑΤΕ (ΣΕΚΑΠ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Δωδώνη).
Παράλληλα, θα τρέξουν και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια και τμήματα της Εγνατίας Οδού ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προωθηθεί η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ για την οποία καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις και εντός της ΝΔ.
Ας σημειωθεί ότι η συγκεκεριμένη ατζέντα αποκρατικοποιήσεων ισχύει από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου που απέτυχε να την υλοποιήσει προσκρούοντας σε αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και της τότε αντιπολίτευσης της ΝΔ !
Στη χθεσινή συνατηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης συμφωνήθηκε να μην επεκταθεί η εφεδρεία σε επιπλέον δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να εφαρμοστεί με αυστηρότητα το μέτρο των υποχρεωτικών μετατάξεων ιδιαίτερα στους υπαλλήλους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Τέλος ανοιχτό παραμένει το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιαίτερα για εκείνους που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις τα τελευταία δυο χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, απόφαση της κυβερνητικής τριμερούς είναι να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ολα δείχνουν, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του νόμου για την απόκτηση ιθαγένειας (νόμου Ραγκούση) που έθετε προεκλογικά και επίμονα η ΝΔ.
Η κυβερνητική τριμερής δεν συζήτησε, επίσης, θέματα εκλογικού νόμου, τα οποία μετ' επιτάσεως ζητούσε προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ.
πηγηhttp://goo.gl/gZaWm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...