Μία παράδοση δεκαετιών έσπασε η τενίστρια Μαρία Σαράποβα που θα γίνει πρώτη σημαιοφόρος της Ρωσίας κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την Παρασκευή.

Μία παράδοση δεκαετιών έσπασε η τενίστρια Μαρία Σαράποβα που θα γίνει πρώτη σημαιοφόρος της Ρωσίας κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την Παρασκευή...

Η πρώην Νο1 τενίστρια στον κόσμο που διαμένει στην Φλόριντα των ΗΠΑ, στη διάρκεια της σεζόν του τένις θα είναι η επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στους Αγώνες και είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτή την τιμή από την Ρωσία. Από το 1952 όταν η Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες η τιμή του πρώτου σημαιοφόρου δινόταν σε διάσημους άνδρες αθλητές όπως ο αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Αλεξάντερ Καρέλιν και ο κολυμβητής Αλεξάντερ Ποπόφ.
Όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την απόφαση της η Μαρία Σαράποβα δεν έκρυψε τη χαρά της για την επιλογή. «Είναι τιμή για εμένα και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη καθώς θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην καριέρα μου» είπε η τενίστρια.
Η 25χρονη τενίστρια θα λάβει για πρώτη φορά φέτος μέρος στους Ολυμπιακούς καθώς το 2004 δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και το 2008 στο Πεκίνο υπέφερε από σοβαρό τραυματισμό στον ώμο.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...