«Ετσι δολοφονήσαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν»

Με τον τίτλο No Easy Day (Μια Δύσκολη Ημέρα) θα κυκλοφορήσει την 11η Σεπτέμβρη, ημέρα της εγκληματικής ενέργειας κατά των Δίδυμων Πύργων, το βιβλίο που περιγράφεται ως «αφήγηση από πρώτο χέρι της επιχείρησης που δολοφόνησε τον Μπιν Λάντεν».
Ο συγγραφέας υπογράφει με το ψευδώνυμο Μαρκ Οουεν και όλα τα ονόματα των πρωταγωνιστών της επιχείρησης που επέβαιναν στο αεροσκάφος Navy Seals άλλαξαν «για την ασφάλειά τους» όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του εκδοτικού οίκου Penguin που δημοσιεύει το βιβλίο...

Το μυστικό της έκδοσης δεν είχε παραβιαστεί. Το Πεντάγωνο δηλώνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για το εν λόγω βιβλίο. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ενώ η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν εγκωμιάζεται ως επιτυχία του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, το βιβλίο πρόκειται να προκαλέσει αναταραχή στην Αμερική.
Ο Μαρκ Οουεν παρουσιάστηκε από τον εκδοτικό οίκο ως «ένας από τους πρώτους» που ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του σπιτιού που κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάμπτ του Πακιστάν όπου και δολοφονήθηκε στις 2 Μαίου 2011 και ότι «ήταν παρών όταν πέθαινε».
Το βιβλίο το οποίο συνυπογράφει και ο αμερικανός δημοσιογράφος Κέβιν Μάουζερ θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Αγγλία και στη Βραζιλία.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...