Τσίπρας: «Θέλουμε επενδύσεις, όχι λεηλασία του δημόσιου πλούτου»

«Θέλουμε επενδύσεις και όχι λεηλασία του δημόσιου πλούτου».
Με την φράση αυτή σκιαγράφησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο ευαίσθητο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και ο πολιτικός μας συντάκτης Γιάννης Μακρυγιάννης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ..

Στο ερώτημα κατά πόσον οι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων μπορούν να αποτρέψουν μεγάλες επενδύσεις και ενδιαφερόμενους από το να έρθουν στη χώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το κόμμα του δεν αντιτίθεται στις επενδύσεις, αλλά στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
«Πριν από έναν χρόνο, από αυτό το βήμα, ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η πώληση μιας δημόσιας επιχείρησης σε τιμή δύο ή τρεις φορές την κερδοφορία της συνιστά ξεπούλημα. Και τώρα με τον ΟΠΑΠ η κυβέρνηση επιχειρεί αυτό ακριβώς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου στις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες – όπως είπε – όλα δείχνο9υν πως θα γίνουν … νύχτα.
Χαρακτήρισε έγκλημα το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και κρατικών εταιρειών που μπορούν να γίνουν τα «εργαλεία» για την ανασυγκρότηση της χώρας, «για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας» και ξεκαθάρισε πως «αυτό το πλιάτσικο δεν θα το επιτρέψουμε».
«Αν κάποιοι προχωρήσουν στη λεηλασία της χώρας θα μας βρουν απέναντι», κατέληξε.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...