ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖΓΟΥΕΛ Αναβλήθηκε το άλμα του αλεξιπτωτιστή από τη στρατόσφαιρα

Οι ιχυρότατοι άνεμοι έγιναν αιτία να αναβληθεί το πρωτόγνωρο εγχείρημα του Αυστριακού αλεξιπτωτιστή Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, να πηδήξει με αλεξίπτωτο από ύψος 36.567 μέτρων.
Το άλμα του 43χρονου με στόχο να καταρρίψει την παγκόσμια επίδοση ελεύθερης πτώσης από τη στρατόσφαιρα..
αναβλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δεν πρόκειται να γίνει σήμερα, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, η οποία το διοργανώνει.
Το άλμα του 43χρονου Μπάουμγκάρτνερ επρόκειτο να γίνει από έναν ειδικό θαλαμίσκο που κρέμεται από αερόστατο, αφού αυτό φθάσει σε ύψος 36,5 χλμ. πάνω από το Ρόζγουελ του Νιου Μέξικο, στις ΗΠΑ. Κατά την πτώση του θα αποπειραθεί να σπάσει το φράγμα του ήχου, κάτι που δεν πέτυχε κανένας άλλος άνθρωπος στο παρελθόν χωρίς μηχανική υποβοήθηση.
Ο 43χρονος- γνωστός για τα άλματα που πραγματοποιεί από ουρανοξύστες- γνωρίζει καλά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Στο εν λόγω ύψος, η ατμοσφαιρική πίεση είναι λιγότερο από 2% της πίεσης στο επίπεδο της θάλασσας και είναι αδύνατον να αναπνεύσει κανείς χωρίς συσκευή οξυγόνου.
Άλλοι που επιχείρησαν να σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ για την ψηλότερη, ταχύτερη και μακρύτερη σε διάρκεια ελεύθερη πτώση, έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της προσπάθειας.
«Αν κάτι πάει στραβά, ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο Θεός» λέει ο τολμηρός Μπαουμγκάρτνερ.
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο του Ρόζγουελ έκαναν αδύνατη την απογείωση του αερόστατου πριν τις 7.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Δίπλα στον 43χρονο, μεταξύ κορυφαίων ειδικών της αεροναυπηγικής, της ιατρικής, της μηχανικής και του αεροδιαστημικού εξοπλισμού, είναι και ο συνταγματάρχης της αεροπορίας των ΗΠΑ Τζόζεφ Κίτιντζερ, κάτοχος του ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από το 1960 και άλλων δύο που επιδιώκει να καταρρίψει ο Μπομγκάρτνερ.
Ο Κίτιντζερ πήδηξε από ένα πρωτόγονο καλάθι αεροστάτου χωρίς ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, από ύψος 102.800 ποδιών ή 31,3 χλμ. περίπου


phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...