Σύγκρουση για την οικονομία στο ντιμπέιτ Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Σύγκρουση για την οικονομία στο ντιμπέιτ Ομπάμα-Ρόμνεϊ Υιοθετώντας ένα πιο επιθετικό στυλ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεί, φάνηκε να κερδίζει τις..
εντυπώσεις κατά την διάρκεια του πρώτου, 90λεπτου ντιμπέιτ που επικεντρώθηκε στην οικονομία. Ο Ομπάμα υπερασπίστηκε το έργο του, αλλά έδειχνε πιο νευρικός.

Παρότι κανένας εκ των δυο υποψηφίων δεν ξέφυγε από τα θέματα και τις τακτικές της προεκλογικής εκστρατείας και δεν κατόρθωσε να...εκθέσει ανεπανόρθωτα τον αντίπαλό του, ο Ρόμνεϊ, όπως σημειώνει το CNN, φάνηκε να έχει περισσότερη ενέργεια και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ίδιος δεν κρίνεται για το έργο του, εμφανίστηκε πιο επιθετικός, επικρίνοντας τα πεπραγμένα του Ομπάμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε με νευρικότητα και παρασύρθηκε αρχικά σε απαντήσεις που έμοιαζαν περισσότερο με μικρές…διαλέξεις. Υπερασπίστηκε τα επιτεύγματά του και απέρριψε ως μη υλοποιήσιμες τις συνταγές που προτείνει ο αντίπαλός του για την οικονομία.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Απόψε το ερώτημα δεν είναι που έχουμε πάει, αλλά που έχουμε στόχο να πάμε» είπε ο αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, επισήμανε της δεινή οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών όταν αυτός ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη» είπε.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα λέγοντας ότι έχουν ειπωθεί ανακρίβειες σχετικά με το προτεινόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους φορολογικό σχέδιο και περιέγραψε ιστορίες ψηφοφόρων που
συνάντησε κατά την προεκλογική του εκστρατεία οι οποίοι έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης και είπε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

«Ναι μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση», είπε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, αναφέροντας ένα σχέδιο πέντε σημείων για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εμπορίου και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. «Ανησυχώ ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ανεπιτυχής», είπε ο Ρόμνεϊ.
Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Ρόμνεϊ
Σύμφωνα με γκάλοπ του CNN/ORC, εκ των 430 ατόμων που είδαν το ντιμπέιτ το 67% θεώρησε νικητή τον Ρόμνεί και το 25% τον Ομπάμα.
Ο πολιτικός αναλυτής Ντέιβιντ Γκέρτζεν χαρακτήρισε την εμφάνιση του Ρόμνεϊ την καλύτερη μέχρι στιγμής (καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας), ενώ ο Άλεξ Καστελάνος, συνεργάτης των Ρεπουμπλικάνων και του CNN, εξεπλάγη, όπως λέει, από την δυνατή εμφάνιση του Ρόμνεϊ.
«Φαινόταν ότι ο Ρόμνεϊ ήθελε να είναι εκεί, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ήθελε» σημειώνει ο συνεργάτης των Δημοκρατικών Τζέιμς Κάρβιλ.πηγη

Περισσότερα ΕΔΩ 

Ομπάμα: Σας υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον

Ρεπουμπλικάνοι και... Ομπάμα ψηφίζουν Ρόμνι για το χρίσμα

Μισέλ Ομπάμα Η «κρυφή δύναμη» στον Λευκό Οίκο

Δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε εκδήλωση των Δημοκρατικών Μπιλ Κλίντον: Ο Ομπάμα αξίζει να επανεκλεγεί πρόεδρος

Ακρότητες του Μιτ Ρόμνεϊ στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό Γκάφες και προκλήσεις του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου

 ΚΑΚΟ ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΑΡΙ» Σημάδεψε τον Ομπάμα και... πέτυχε τον Ρόμνεϊ 

 Επόμενο βήμα Ρόμνεϊ, η αναζήτηση συνυποψηφίου για την αντιπροεδρία

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...