Η Eurobank θέλει τη Millennium Bank

Ταχείες είναι οι εξελίξεις στην αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου, με τις διοικήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών να ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους και να μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» των συγχωνεύσεων με ελληνικές και ξένες τράπεζες..
Όλες οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες έχουν κληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να συμμορφωθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας. Εφόσον δεν μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, τότε η ΤτΕ θα πρέπει να αποφανθεί εάν θα προχωρήσει σε εκκαθάριση ή αν θα προχωρά στο διαχωρισμό τους σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, με το υγιές κομμάτι να επανακεφαλαιοποιείται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να απορροφάται από κάποια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Η Millennium Bank, είναι ο επόμενος στόχος εξαγοράς των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με το Bloomberg καθώς αναφέρεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πορτογαλική τράπεζα, η BCP, αναζητά αγοραστή για τη ζημιογόνο ελληνική θυγατρική της, τη Millennium Bank.
Η BCP, σύμφωνα με το Bloomberg, ανοίγει το «πράσινο φως» στις ενδιαφερόμενες τράπεζες να καταθέσουν προσφορές για τη Millennium Bank, μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, ενώ στο άρθρο αναφέρεται ότι η Eurobank ενδέχεται να είναι μία από τις τράπεζες που θα την διεκδικήσουν. Από την πλευρά της Eurobank, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας δεν σχολίασαν το θέμα, λέει το Bloomberg.
Ο εκπρόσωπος της BCP, Erik Burns, δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο στόχος της διοίκησης του ομίλου είναι η μείωση της έκθεσής του στην Ελλάδα ή απόκτηση του δικαιώματος της ελληνικής θυγατρικής στους εγχώριους μηχανισμούς στήριξης. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές που υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της BCP.
Η Millennium είχε ζημίες 154 εκατ. ευρώ το 2011, από 16 εκατ. ευρώ που ήταν το 2010, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματά της, λέει το Bloomberg. Η τράπεζα, έχει 6,2 δισ. ευρώ ενεργητικό, 199 καταστήματα και εργάζονται 1.200 τραπεζοϋπάλληλοι.
Από το γαλλικό... μέτωπο, η Societe Generale με την Τράπεζα Πειραιώς, ενημέρωσαν χθες το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τους, σε βάση αποκλειστικότητας πλέον, για την πιθανή απόκτηση της συμμετοχής της Πειραιώς στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται εκτός απροόπτου η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, εφόσον προηγουμένως έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες από τις θεσμικές αρχές αποφάσεις.
Η Εμπορική
Όσον αφορά τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της Alpha Bank με την Εμπορική τράπεζα, αυτές αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, λόγω της επίλυσης του προβλήματος της ATEbank διά της απορρόφησής της από την Πειραιώς, ενώ παράλληλα διαπίστωσε και τις ραγδαίες κινήσεις για την συγκέντρωση του κλάδου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...