Φθινοπωρινός καιρός με συννεφιά και βροχές

Εστω και από τα μέσα Οκτωβρίου, ο καιρός άρχισε να επιδεινώνεται, βάζοντας τέλος σε ένα μακρύ διάστημα υψηλών θερμοκρασιών και ανομβρίας ασυνήθιστης για την εποχή..
Η Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία στην πρόβλεψή της για το Σάββατο εκτιμά ότι στην Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα θα είναι ισχυρές κατά τόπους..

Η υπόλοιπη χώρα θα έχει συννεφιά, ενίοτε πυκνή, καθώς και κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι διατηρώντας την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.
Στην περιοχή της πρωτεύουσας η συννεφιά είναι εμφανής από το πρωί και μετά το μεσημέρι θα πυκνώσει. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην συμπρωτεύουσα η εικόνα θα είναι παρεμφερής, με την προσθήκη μερικών βροχοπτώσεων. Και σε αυτή την περίπτωση οι νοτιοανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μπορόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 26 βαθμούς.
Για την Κυριακή αναμένονται επίσης βροχές τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές θα είναι ισχυρότερες -ίσως και καταιγίδες- στα δυτικά και στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στη συνέχεια.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αραιή μόνο συννεφιά ή και αίθριος καιρός.
Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν ελαφρά, ως τα 5 ή το πολύ 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...