EXTREME SPORTS: Ενα από τα πιο δημοφιλή extreme sports στην Ελλάδα Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι από τα πιο δημοφιλή extreme sports στον κόσμο του βουνού και έχει αποκτήσει μεγάλο φανατικό κοινό εξαιτίας της απλής κατασκευής του, της ευκολίας του και των μεγάλων δυνατοτήτων του. Ιστορία:.

Στις αρχές του '60, ο αλεξιπτωτιστής Pierre Lemoigne, κατάφερε να κατασκευάσει έναν θόλο αλεξίπτωτου που θα είχε ραμμένες διόδους για τη ροή του αέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέχει το αλεξίπτωτο πλήρη έλεγχο στον χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε ο αλεξιπτωτιστής να απογειωθεί από μια πλαγιά και να προσγειωθεί ακριβώς στο σημείο που θέλει στο έδαφος.
Τι χρειάζεται:
Το άθλημα απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, άριστη τεχνική, ψυχική και πνευματική διαύγεια, παρατηρητικότητα, αλλά και γνώσεις μετεωρολογίας και αεροδυναμικής, που παρέχονται από ειδικούς εκπαιδευτές. Ανάλογα με τον καιρό, το αλεξίπτωτο πλαγιάς μπορεί να φτάσει μέχρι ύψους 4.000 μέτρων και να διανύσει απόσταση 2-2,5 χλμ. Οι πτήσεις διαρκούν μερικές ώρες και οι ταχύτητες που αναπτύσσονται κυμαίνονται ανάμεσα στα 48 και 60 χλμ / ώρα.
Από τι αποτελείται:
Το Αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελείται από τρία βασικά μέρη την πτέρυγα, ζώνη και το εφεδρικό αλεξίπτωτο.
Η Ελλάδα διαθέτει ιδανικό κλίμα για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς όσο πιο ξηρό είναι το κλίμα μιας περιοχής ή μιας χώρας, τόσο καταλληλότερο για την ανάπτυξη του αθλήματος.








ΠΗΓΗ
Eπιμέλεια planet stars           

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΑΘΡΑ, Περισσότερα extreme sports ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...