Πρωτοψάλτη - Φραγκούλης γοήτευσαν τους ομογενείς του Κουίνς στη Νέα Υόρκη

Δύο χιλιάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομογενειακής τράπεζας Alma Bank και το βράδυ του Σαββάτου κατέκλυσαν την αίθουσα συναυλιών «Νew York Presbyterian Concert Hall», στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή..

Όταν καλλιτέχνες σμίγουν την ελληνική μουσική με μεγάλους ποιητές του Έθνους μας και με σκοπό να στηριχτούν ιδρύματα και παιδιά σε μια δοκιμασμένη πατρίδα, τότε ο κόσμος της Ομογένειας ανταποκρίνεται, εκδηλώνοντας την ετοιμότητά του να αγκαλιάσει προσπάθειες που βοηθούν ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού. 

Όλα τα έσοδα προσφέρθηκαν σε δυο μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Ελλάδα, στο "Χαμόγελο του παιδιού" και στο Σύλλογο Γονέων, Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".

Το συνολικό κόστος της συναυλίας κάλυψε η προαναφερθείσα τράπεζα, με αποτέλεσμα οι εισπράξεις από τα εισιτήρια και οι χορηγίες από εταιρείες και άτομα να προσφερθούν στα δυο ελληνικά αυτά ιδρύματα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην αποστολή τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alma Bank, Γιώργο Κατσιαούνη, το ποσό αναμένεται -μαζί με τις δωρεές- να ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες δολάρια και «θα προσφερθεί για να διατηρηθεί στη ζωή η "Φλόγα" και το "Χαμόγελο του Παιδιού", ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους», όπως δήλωσε.

Η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ανέφερε ότι "δεν είναι τυχαίο γεγονός πως σε δύσκολους καιρούς, οι τέχνες -απ' όπου κι αν προέρχονται- συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αυξάνοντας παράλληλα τις ευθύνες και ενισχύοντας το σημαντικό ρόλο του καλλιτέχνη: να μάχεται την κρίση της επιβίωσης και της ταυτότητας, σ' έναν αόρατο οικονομικό πόλεμο". 

Ο Μάριος Φραγκούλης, από την πλευρά του, τόνισε ότι "η συναυλία είχε στόχο να δώσει ελπίδα, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη μουσική μας παράδοση, την ποίηση και την κληρονομιά μας, μπροστά στην ανάγκη να προσεγγίσει ο ένας τον άλλο σ' αυτή την περίοδο της κρίσης, ώστε να αναζωπυρωθεί το ελληνικό πνεύμα".

Εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του συλλόγου το "Χαμόγελο του παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με τη συναυλία, η Ομογένεια της Αμερικής -και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίπτωση η Alma Bank- αποφάσισε να προσδώσει σ' αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο ένα "ιδιαίτερο τόνο αισιοδοξίας". Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε επίσης και για την «εσφαλμένη εντύπωση που έχει δημουργηθεί στο εξωτερικό ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών στην χώρα μας, δηλαδή πως γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...