Αρνήθηκε να βάλει διαφήμιση αντί για απεργιακό ρεπορτάζ και παραιτήθηκε Υψηλή δεοντολογική ευαισθησία από αρχισυντάκτη εφημερίδας στην πΓΔΜ

Παραιτήθηκε σήμερα ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης εφημερίδας της ΠΓΔΜ «Ντνέβνικ» (Dnevnik), Ζόραν Αντόνοφσκι. Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους της παραίτησης του, ωστόσο όπως μεταδίδουν αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ζ. Αντόνοφσκι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, επειδή στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, αντί κειμένου για την απεργία διαρκείας των νοσοκομειακών γιατρών στην πΓΔΜ που ξεκίνησε χθες, τοποθετήθηκε εμπορική διαφήμιση. ..


Ο Ζ. Αντόνοφσκι ανέλαβε αρχισυντάκτης της «Ντνέβνικ» μόλις τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μετά τη μεταβίβαση των τριών ημερησίων εφημερίδων του γερμανικού ομίλου WAZ, σε εταιρεία από την ΠΓΔΜ.    Ο όμιλος WAZ είχε εξαγοράσει το 2003 το πλειοψηφικό πακέτο των εφημερίδων των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik) «Βεστ» (Vest) και «Ούτρινσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik) και τον Απρίλιο του 2012, στο πλαίσιο της αποχώρησης του από τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πούλησε τις εφημερίδες αυτές στον επιχειρηματία Γιόρνταν Κάμτσεφ, από την ΠΓΔΜ, ο οποίος εικάζεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η «Ντνέβνικ», όλα τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούνταν ανεξάρτητη εφημερίδα και με κριτική αντίληψη απέναντι στα πεπραγμένα των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΠΓΔΜ, όμως τους τελευταίους μήνες, κατά κοινή διαπίστωση, έχει αλλάξει δραστικά «γραμμή» και υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τις πολιτικές της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι. Η απεργία διαρκείας των νοσοκομειακών γιατρών της ΠΓΔΜ, για την οποία ο υπουργός Υγείας της χώρας, Νίκολα Τοντόροφ, εκφράστηκε ιδιαίτερα αρνητικά και προσπάθησε να την «υποβαθμίσει», αποτελεί το πρώτο θέμα της επικαιρότητας σήμερα στη χώρα, ωστόσο στο σημερινό φύλλο της «Ντνέβνικ», δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά γι΄αυτήν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ΠΓΔΜ ξεκίνησαν απεργία διαρκείας με αίτημα την απόσυρση της απόφασης του υπουργού Υγείας της χώρας να αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό ασθενών που εξετάζουν. Υποστηρίζουν ότι ο υπολογισμός της αμοιβής τους με τον τρόπο αυτό περιέχει πολλές ασάφειες και θα οδηγήσει στη μείωση των αποδοχών τους. Σήμερα, το «Ανεξάρτητο Συνδικάτο Ιατρών», το οποίο κήρυξε την απεργία, κατήγγειλε ότι πολλοί γιατροί που απεργούν δέχονται πιέσεις και απειλές για απόλυση, αν δεν διακόψουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...