Στις κάλπες οι Ισραηλινοί, Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και κλείνουν στις 22:00. Τα πλήρη επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.


Βουλευτικές εκλογές σήμερα στο Ισραήλ, με τον Μπέτζαμιν Νετανιάχου να είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαβορί για μια τρίτη θητεία σαν πρωθυπουργός μιας ακόμη πιο δεξιάς κυβέρνησης.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και κλείνουν στις 22:00. Τα πλήγρη επίσημα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.

Προεκλογικά ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί πως αν παραμείνει στην εξουσία, θα συνεχίσει την ανέγερση των εβραϊκών οικισμών στα εδάφη που κατακτήθηκαν κατά τον πόλεμο του 1967, μια πολιτική που θα φέρει το Ισραήλ απέναντι από την Ουάσιγκτον και ακόμα πιο μακριά από την ειρήνη με τους Παλαιστινίους.

Περίπου 5,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί ψηφίζουν για να εκλέξουν τους 120 βουλευτές τους.

Ένα κόμμα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 2% των ψήφων για να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το πολύ δεξιό ψηφοδέλτιο που συνασπίζει το Λικούντ του Νετανιάχου και το κόμμα Ισραήλ Μπεϊτέινου του υπερθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν αναμένεται ότι θα κερδίσει από 32 ως 35 έδρες στην Κνεσέτ.

  Ειδησεογραφία
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Παρίσι από διαρροή αερίων
Η εκροή αεριών από μια χημική εταιρεία στη Νορμανδία, που ταλαιπωρεί τους πληθυσμούς σε μεγάλη ακτίνα, έφτασε έως την περιοχή του Παρισιού, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά και δεν είναι «τοξικής φύσης», σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ταλαιπωρούνται από χθες εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής, με εκατοντάδες ανθρώπους να αισθάνονται πονοκεφάλους και ναυτία, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενοι προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων.

Σύμφωνα με τις αρχές του νομού Seine-Maritime όπου εδράζεται το εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων, ο τύπος του αερίου, αν και προκαλεί δυσφορία και έχει εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή, δεν είναι τοξικός.

Το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε καθώς αυτές οι δυσάρεστες οσμές, οδηγούμενες από τον άνεμο, έφτασαν στην περιοχή του Παρισιού, εγείροντας ανησυχίες στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, σημείωσε δημοσιογράφος του AFP.

Πολλοί παριζιάνοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μυρωδιά και για πονοκεφάλους. Σε ένα δικτυακό τόπο εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν στο Παρίσι, μίλησαν για «μια ανυπόφορη δυσωδία που προκαλεί πονοκέφαλο και ναυτία».
 





Γαλλία: Καταδίκη δύο πρώην υπουργών για υπεξαίρεση
Σε δύο χρόνια φυλακή με αναστολή καταδικάστηκαν δύο Γάλλοι πρώην υπουργοί, ο γκωλιστής Σαρλ Πασκουά (RPF) και ο Αντρέ Σαντινί (UDF) για μια περίπτωση υπεξαίρεσης που αφορά σχέδιο για την οικοδόμηση ενός καλλιτεχνικού ιδρύματος.

Επίσης, στον Σαρλ Πασκουά επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ και διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ στον Αντρέ Σαντινί πρόστιμο 200.000 ευρώ και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2000.

Οι δύο άνδρες διώχθηκαν ως πρώην επικεφαλής του μικτού σωματείου του Ιλ Σεν Ζερμέν (SMISG), ενός ιδρύματος που επρόκειτο να οικοδομήσει ένα μουσείο, σε αντάλλαγμα για μια δωρεά 192 σύγχρονων έργων τέχνης από τον συλλέκτη Ζαν Αμόν, η αξία των οποίων εκτιμήθηκε στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το μουσείο δεν οικοδομήθηκε ποτέ.

Σε αυτή την υπόθεση της υπεξαίρεσης, η Δικαιοσύνη κατηγόρησε τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης για υπερτιμολόγηση δαπανών και έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Ο συλλέκτης έργων τέχνης Ζαν Αμόν καταδικάστηκε σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή, και πρόστιμο 200.000 ευρώ, και του απαγορεύτηκε η διαχείριση εμπορικής επιχείρησης για περίοδο πέντε ετών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...