Βούλιαξε η Αθήνα από την ισχυρή καταιγίδα

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στην Αττική η δυνατή βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα με τα περισσότερα να εντοπίζονται, κυρίως, στα δυτικά προάστια.Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων στα δυτικά και βορειοδυτικά προάστια, καθώς και μία κλήση για.
ακινητοποιημένο αυτοκίνητο -με εγκλωβισμένο τον οδηγό του- στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στο Μενίδι. Το ΙΧ απομακρύνθηκε, χωρίς τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.
Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο λεωφόρο Κηφισού, ενώ συσσωρευμένα νερά στην Εθνική οδό Αθήνων-Κορίνθου, στο Παλατάκι, δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Παράλληλα, για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η Πειραιώς από Ιερά οδό μέχρι Χαμοστέρνας λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Μερικό απαγορευτικό απόπλου
Παράλληλα, λόγω των θυελλωδών ανέμων έως και 9 Μποφόρ που πνέουν στα πελάγη έχει τεθεί σε ισχύ μερικό απαγορευτικό απόπλου. 

 Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο λιμάνι του Πειραιά είναι σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου. Ωστόσο όπως αναφέρθηκε, με ευθύνη των πλοιάρχων και με διαφορετική πορεία που δόθηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων, απέπλευσαν κανονικά στις 7:30 το πρωί από τον Πειραιά τα πλοία «Blue Star Paros" για Πάρο -Νάξο- Ιό -Θήρα και «Blue Star Ithaki» για Σύρο- Τήνο- Μύκονο.
Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, παρά μόνο των πλοίων κλειστού τύπου. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια από Πέραμα για Παλούκια.
Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν γίνονται δρομολόγια, ενώ από τη Ραφήνα τα πλοία φθάνουν μέχρι το Μαρμάρι.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα.
Η πρόγνωση του καιρού
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες εντάσεως 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και δυτικής Μακεδονίας.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...