ΑΥΣΤΡΙΑ: ΚΙΤΣΜΠΙΧΕΛ-ΣΑΝ ΑΝΤΟΝ-ΖΕΦΙΛΝΤ-ΛΕΧ-ΜΠΑΝΤΓΚΕΣΤΑΪΝ

ΚΙΤΣΜΠΙΧΕΛΜοδάτο αλλά και σοφιστικέ, το Kitzbuhel διαθέτει πίστες για απαιτητικούς και το λαμπερό lifestyle των Αλπεων..
Στα πέτρινα δρομάκια κυριαρχούν οικοδομήματα του 14ου αιώνα που δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου βελτιώνονται συνεχώς.
SKI INFOΗ σχολή «Κόκκινοι Διάβολοι» του θρυλικού Ολυμπιονίκη Tony Sailer θα βοηθήσει όσους κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο χιόνι. Οι έμπειροι σκιέρ θα βρουν μεγάλη ποικιλία σε μπλε και κόκκινες πίστες, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 165 χιλιόμετρα. Οι τολμηροί θα βρουν τις μαύρες πίστες και θα δοκιμαστούν στην κατακόρυφη πίστα Streif (Στρέιφ). Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον δικό τους παράδεισο στο Tube Slide (Τιουμπ Σλάιντ), ενώ το έλκηθρο στο Gaisberg (Γκάισμπεργκ) είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια και συνδυάζεται ιδανικά με στάση για φαγητό σε μια από τις δύο αλπικές καλύβες της περιοχής.
  • Προ-χριστουγεννιάτικες αγορές, εκθέσεις τέχνης, συναυλίες θα γεμίσουν ευχάριστα τις apres ski ώρες σας. Η επίσκεψη στο γειτονικό πάρκο άγριων ζώων του Aurach, η νυχτερινή βόλτα με γόνδολα, είναι μερικές ακόμα από τις δραστηριότητες που προσφέρει το Kitzbuhel. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε τιρολέζικες γεύσεις σε πολυτελή εστιατόρια. Σημειώστε επίσης ότι στα περισσότερα ξενοδοχεία θα βρείτε προγράμματα χαλάρωσης και αντιστρές.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝ
Στα πέτρινα δρομάκια του Κίτσμπιχελ τα μεσαιωνικά σπίτια δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό
Στα πέτρινα δρομάκια του Κίτσμπιχελ τα μεσαιωνικά σπίτια δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό
Χτισμένο σ’ ένα αυθεντικό τιρολέζικο τοπίο, το Σαν Αντόν ξεφεύγει από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των σύγχρονων χιονοδρομικών κέντρων και το προτιμούν οι έμπειροι σκιέρ. Εδώ όλοι αντιμετωπίζουν το σκι ως άθλημα. Είναι το μόνο μέρος όπου θα βρείτε συγκεντρωμένους τους 400 καλύτερους εκπαιδευτές του κόσμου, οι οποίοι φροντίζουν να βελτιώνουν συνεχώς τις τεχνικές κατάβασης και μεταδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις τους.
SKI INFOΓια όσους επιχειρούν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα υπάρχουν δύο σχολές σκι για αρχάριους και ήπιες μπλε πίστες. Οι έμπειροι σκιέρ θα δοκιμάσουν τις καταβάσεις της πλαγιάς Rendl, ιδανικές για αγώνες σλάλομ ταχύτητας. Οι πολύ έμπειροι θα απολαύσουν τις απαιτητικές μαύρες πίστες, μερικές από τις οποίες χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι. Για τη διασκέδαση των παιδιών υπάρχουν σχολές σκι και διοργανώνονται παιδικοί διαγωνισμοί, όπως οι Παιδικοί Ολυμπιακοί και το Κυνήγι του Θησαυρού.
Εμπειροι σκιέρ προτιμούν το Σαν Αντόν. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένους τους 400 καλύτερους εκπαιδευτές του κόσμου
Εμπειροι σκιέρ προτιμούν το Σαν Αντόν. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένους τους 400 καλύτερους εκπαιδευτές του κόσμου
  • Γκουρμέ εστιατόρια και ατμοσφαιρικά μπαρ δίνουν το στίγμα της νυχτερινής ζωής στο Σαν Αντόν. Ξεχωριστή εμπειρία είναι η βόλτα με έλκηθρα και με άλογα στην πανέμορφη κοιλάδα Verwall. Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο πραγματο­ποιούνται στο Σαν Αντόν αγώνες χειμερινών σπορ, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γύρω από το δημοφιλέστερο άθλημα του χειμώνα.
ΖΕΦΙΛΝΤΜόλις 20 λεπτά μακριά από το Ινσμπρουκ, το Ολυμπιακό χωριό του Seefeld προσφέρει στους φίλους του χιονιού εικόνες αυστριακής εξοχής με ξύλινα σπίτια, πανέμορφες εκκλησίες, παραδοσιακές άμαξες που κινούνται αργόσυρτα. Το χιονοδρομικό θεωρείται η Μέκκα των cross-country σκιέρ, αφού διαθέτει πάνω από 250 χιλιόμετρα πίστες.
Οι σκιέρ ξεκουράζονται σε αναπαυτικές ξαπλώστρες με θέα στις πίστες
Οι σκιέρ ξεκουράζονται σε αναπαυτικές ξαπλώστρες με θέα στις πίστες

SKI INFOΕμπειροι δάσκαλοι θα οδηγήσουν τα βήματα των αρχαρίων στην πίστα Geigenbuhel, ενώ οι έμπειροι σκιέρ θα ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες στις κόκκινες πίστες. Ομως το Seefeld είναι ιδανικός προορισμός για τους εξπέρ του αθλήματος που θα δοκιμάσουν πίστες με απότομες κλίσεις και με συνοδεία ειδικού οδηγού θα απολαύσουν καταβάσεις εκτός πίστας. Οι σνόουμπορντερ θα λατρέψουν το snow park Crazy hole και τα παιδιά θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στις ειδικές σχολές.
  • Θα βρείτε εστιατόρια γκουρμέ -ξεχωρίζει το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Klosterbrau»- και άλλα με τοπικές γεύσεις. Διοργα­νώ­νονται και πάρτι με γνωστούς ντιτζέι. Οι εκδρομές στα γύρω μέρη περιλαμβάνουν πε­ρι­ήγηση στο Ινσμπρουκ και επίσκεψη στο Swarovski Crystal Worlds.
ΛΕΧ
Γιορτές και φεστιβάλ προσθέτουν λάμψη στις χειμωνιάτικες νύχτες του Λεχ
Γιορτές και φεστιβάλ προσθέτουν λάμψη στις χειμωνιάτικες νύχτες του Λεχ
Είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της Αυστρίας -ο πρώτος σκιέρ κατέβηκε τις πίστες της περιοχής πριν από 100 χρόνια. Εξακολουθεί να συναρπάζει τους επισκέπτες του με το γραφικό χωριό που είναι φωλιασμένο στην κοιλάδα και τις πίστες που εκτείνονται σε 250 χιλιόμετρα και είναι διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Χάρη και στην πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή που προσφέρει, το Λεχ είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων ταξιδιωτών από κάθε γωνιά της Ευρώπης.
SKI INFOΓια την εκπαίδευση των αρχάριων υπάρχουν εύκολες πίστες δίπλα στο χωριό. Οι έμπειροι σκιέρ θα απολαύσουν τις δεκάδες προκλητικές κόκκινες πίστες και οι εξπέρ θα προτιμήσουν την μπλε διαδρομή του Rufukopf lift στο Zuers. Αν προτιμάτε το εκτός πίστας σκι, αναζητήστε τη διαδρομή που ξεκινά από τη γέφυρα δίπλα στο Aparthotel Filomena. Ιδανική για σνόουμπορντερ είναι η ειδικά κατασκευασμένη πίστα Schlegelkopf Hang. Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα με ειδικούς εκπαιδευτές, αλλά και να περάσουν ξένοιαστες ώρες στο παγοδρόμιο.
Το χιονισμένο τοπίο υπογραμμίζει τη ρομαντική ατμόσφαιρα του Μπαντγκεστάιν
Το χιονισμένο τοπίο υπογραμμίζει τη ρομαντική ατμόσφαιρα του Μπαντγκεστάιν

  • Σε εστιατόρια με ρουστίκ διακόσμηση θα δοκιμάσετε ελάφι με γλυκοπατάτες και «λουκουμάδες Μότσαρτ» με βερίκοκο. Θα απολαύσετε βραδιές τζαζ στα κλαμπ και θα πιείτε σαμπάνια σε open air ice bars. Οι περιηγήσεις στην περιοχή θα σας φέρουν στο ειδικό παρατηρητήριο άγριων ζώων που βρίσκεται σε ένα παρθένο αλπικό περιβάλλον. Τα σηματοδοτημένα μονοπάτια είναι πολλά και σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ενδιαφέρουσες πεζοπορίες.
ΜΠΑΝΤΓΚΕΣΤΑΪΝΡομαντική ατμόσφαιρα και παλιομοδίτικη γοητεία χαρακτηρίζουν το Μπαντγκεστάιν. Βραχώδεις όγκοι και ορμητικοί καταρράκτες συνθέτουν το τοπίο της περιοχής, η οποία διαθέτει τέσσερις περιοχές σκι με 200 χιλιόμετρα πίστες, ιδανικές για σκιέρ κάθε επιπέδου. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν εντυπωσιακά κτίρια, χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής Μπελ Επόκ. Τα κέντρα αναζωογόνησης αξιοποιούν τις ιαματικές πηγές της περιοχής και εξασφαλίζουν τη χαλάρωση.
SKI INFOΥπάρχουν αρκετές σχολές σκι για αρχάριους και ειδικές πίστες για την εκπαίδευσή τους. Οι προχωρημένοι σκιέρ θα βρουν ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα χιονιού, καθώς επίσης και εξαιρετικό πεδίο για καταβάσεις εκτός πίστας. Οι φανατικοί του σνόουμπορντ θα απολαύσουν άλματα στο πολύ καλά σχεδιασμένο σνόου-παρκ. Οσοι δεν είναι φανατικοί του σκι μπορούν να κάνουν ημερήσιες εκδρομές στο γειτονικό Σάλτσμπουργκ και ρομαντικές βόλτες στα δρομάκια της παλιάς πόλης.
  • Η νυχτερινή ζωή στο Μπαντγκε­στάιν έχει παράδοση πολλών δεκαετιών. Θα βρείτε πολύ καλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ με ζωντανή μουσική και φυσικά καζίνο. Αξίζει να επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο «Salzburgerhof» το οποίο είναι χτισμένο στην καρδιά του δάσους και φιλοξενεί ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της περιοχής με εξαιρετικές σπεσιαλιτέ τοπικής κουζίνας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...