EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ PLANET STARS ΑΠΟ ΤO ΠΟΝΤΙΚΙ..


«Σε θέλουμε στα τέσσερα»






.......


Ενισχύουν την παρουσία τους στις εθνικές οδούς οι αγρότες

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες, έτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση της κινητοποίησής τους καθώς δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις διαλόγου της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.

Οι αγρότες, ενισχύουν όλο και περισσότερο την παρουσία τους στις άκρες των εθνικών οδών σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την «δυναμική» στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Τζανέτος Καραμίχας απηύθυνε κάλεσμα προς τους αγρότες όλων των περιοχών να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας όμως την αναγκαιότητα να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή του Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Τρακτέρ κατά μήκος των εθνικών οδών υπάρχουν και στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Οι αγρότες των Σερρών «στοχεύουν» στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, για να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Την Παρασκευή αναμένεται να φθάσουν στην Λάρισα εργαζόμενοι του Μετρό με στόχο να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους προς τους αγρότες.



Κύπρος: Ξανατυπώνουν ψηφοδέλτια λόγω Γκίνες
Στην επανεκτύπωση 575.000 ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν οι κυπριακές αρχές μετά από ένσταση της Guinness World Records.

Συγκεκριμένα η ένταση της Guinness υποβλήθηκε καθώς ο υποψήφιος Ανδρέας Ευστρατίου χρησιμοποίησε ως έμβλημα το διεθνώς κατοχυρωμένο σήμα της εταιρείας επειδή ο ίδιος είναι κάτοχος ρεκόρ. «Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο λογότυπο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ τώρα. Αν ένας αθλητής κερδίσει ολυμπιακό μετάλιο, μετά του το παίρνουν πίσω;» δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press.

Από την πλευρά της η κυπριακή εκλογική επιτροπή θα τον καλέσει να πληρώσει τα έξοδα της επανεκτύπωσης τα οποία υπολογίζονται στα 60.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευστρατίου ως ιδιοκτήτης οίκου νυφικών, το 2007 κατασκεύασε τη μακρύτερη ουρά νυφικού φορέματος στον κόσμο, ενώ το 2008 κατέβηκε υποψήφιος με ανάλογο λογότυπο και έλαβε λιγότερες από 1.000 ψήφους.





s
0




Λάρισα: Αστυνομία και ΜΑΤ «σταμάτησαν» το κομβόι των αγροτών
Αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα  εμπόδισαν το κομβόι των αγροτών που ήθελαν να απρατάξουν τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ (οδικός άξονας Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων).

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγρότες να ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
Η κινητοποίηση πάντως είναι σημαντική καθώς τα τρακτέρ ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Οι αγρότες πάντως φαίνονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη χθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, αφού φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε «αφανισμό», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στην Αθήνα, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ,  Φώτη Κουβέλη από τον οποίο έλαβαν την «δέσμευση» ότι «τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις».

Η «ατζέντα» των επαφών των αγροτών περιλαμβάνει συναντήσεις σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλ




0



Στους δρόμους οι αγρότες Ημαθίας και Δράμας
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες του νομού Ημαθίας.

«Θα κλείσουμε συμβολικά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας» είπε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν τις τελευταίες μέρες με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.



Ειδησεογραφία
Επαφές με αρχηγούς κομμάτων ξεκινούν οι αγρότες
Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, πρόκειται να συναντηθούν στη 1 το μεσημέρι στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ενώ η «ατζέντα» τους συμπεριλαμβάνει επαφές σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι Έλληνες αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, στη χθεσινή συνάντησή τους στον Πλαταμώνα διεμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα, αφού φορολογικό, ΦΠΑ και κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τους οδηγούν σε «αφανισμό», όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.
Οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί να κατευθύνονται προς τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης και επί τόπου θα αποφασίσουν το απόγευμα εάν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας.
Στην Ημαθία, οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό και, όπως υπογράμμισαν, μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα.
Αντίστοιχη στάση υιοθετούν οι αγρότες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Τετάρτη θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα πάντα και με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν.

31.01.2013
MEDIA | Ειδησεογραφία
Απεργία λόγω απολύσεων στον ΣΚΑΪ
24ωρη απεργία από τις έξι το απόγευμα της  Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου, αποφάσισε για τον ΣΚΑΪ η ΕΣΗΕΑ, διαμαρτυρόμενη για τις νέες απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό.
31.01.2013
MEDIA | Ειδησεογραφία
Υποχώρησε 14 θέσεις η Ελλάδα στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου
«Βουτιά» κατά 14 θέσεις έκανε η Ελλάδα στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με την κατάταξη αυτή, η χώρα βρίσκεται πλέον στην 84η θέση.
31.01.2013
ΕΞΩΦΥΛΛΟ | ΠΟΝΤΙΚΙ ART | Ποντίκι Art
Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί
Συνέντευξη Στεφανία Γουλιώτη: «Κάποτε ζήτησα να δουλέψω στα μπουζούκια»
31.01.2013
ΕΞΩΦΥΛΛΟ | ΠΟΝΤΙΚΙ | Το Ποντίκι
Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου
Το «Ποντίκι» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Σε θέλουμε γονατισμένο» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το όραμα των τριών της συγκυβέρνησης για την υποταγή της κοινωνίας και το νέο «δόγμα» σκάσε, πλήρωνε, πέθανε… (Σελ 4,5)
31.01.2013
ΕΞΩΦΥΛΛΟ | 6ΜΕΡΕΣ | Ειδησεογραφία
«Ανάβουν το φιτίλι του κοινωνικού διχασμού»
Οι «6μέρες» κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ανάβουν το φιτίλι του κοινωνικού διχασμού». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο πως η  συγκυβέρνηση μετά το ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο και το ΚΚΕ. Ακολουθείστε τις «6μέρες» στο Facebook
30.01.2013
ΕΞΩΦΥΛΛΟ | 6ΜΕΡΕΣ | Ειδησεογραφία
«Στο χειρουργείο ξανά οι συντάξεις»
Οι «6μέρες» κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στο χειρουργείο ξανά οι συντάξεις». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται στο νέο μαχαίρι στις συντάξεις με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Ακολουθείστε τις «6μέρες» στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...