Νικήτρια η Ισλανδία στη δικαστική μάχη για την Icesave


Δικαιωμένη βγήκε τελικά η Ισλανδία από τη δικαστική διαμάχη με τη Βρετανία και την Ολλανδία για την υπόθεση των καταθέσεων στην τράπεζα Icesave.
Η Εποπτεύουσα Αρχή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών απέρριψε όλες τις κατηγορίες κατά της Ισλανδίας,
θεωρώντας ότι δεν παραβίασε την οδηγία περί εγγυήσεων καταθέσεων, δεδομένου ότι η χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα ήταν πάρα πολύ ισχυρή.
«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η απόφαση θα προσθέσει δύναμη στην οικονομική ανοικοδόμηση της Ισλανδίας. Πιθανότατα οι οίκοι αξιολόγησης θα αναθεωρήσουν τα συμπεράσματά τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα ασκήσει θετική επιρροή σχετικά με την άρση ελέγχου των κεφαλάιων. Οπότε πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη», ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοάνα Σιγκουρδαντότιρ.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν Βρετανία και Ολλανδία αποζημίωσαν τους καταθέτες τους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους στους διαδικτυακούς λογαριασμούς «Icesave» της Landbanki, μιας εκ των τριών ισλανδικών τραπεζών που πτώχευσε στα τέλη του 2008.
Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ζήτησαν να αποζημιωθούν, αίτημα που οι Ισλανδοί πολίτες απέρριψαν έπειτα από δύο δημοψήφισματα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...