Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου 2013: Οι Ιταλοί ξανάρχονται!

Η εβδομάδα Μόδας Μιλάνου μπορεί να μην είναι η πιο σημαντική της βιομηχανίας, αλλά ακόμα κρατά τα σκήπτρα της μεγαλύτερης βιομηχανίας σχεδιαστών. Όλα τα ονόματα των μεγάλων σχεδιαστών είναι ιταλικά, πώς να το κάνουμε. Και μόνο που υπάρχει η Miuccia Prada στην Ιταλία φτάνει για να είναι το επίκεντρο της μόδας η χώρα. Πάμε να δούμε τις συλλογές που ξεχώρισαν:

Prada
Αυτή τη συλλογή ήταν ελαφρώς σαν μια ωδή στα καλύτερα κομμάτια που έβγαλε ποτέ η Prada. Το αίσθημα της συλλογής ήταν «το πλούσιο συναντάει το φτωχό». Ένα Mix and match υφασμάτων, υφών και χρωμάτων. Καρουδάκια σε παιδικό ροζ και γαλάζιο, γούνες, κεντημένα καφέ και μαύρα και πάντα σανδάλια με χοντρά τακούνια.












Giorgio Armani

Εδώ και αν είδαμε ρούχα που έχουμε ξαναδεί. Ο Armani ο βασιλιάς των αρχών της δεκαετίας του ’90 και του μινιμαλισμού επαναφέρει γραμμές και κοψίματα που έκαναν θραύση όταν μεσουρανούσε.







 Missoni

Αν σκεφτεί κανείς τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένεια και ο οίκος, είναι θαύμα που έγινε επίδειξη. Πάντως ήταν μια ωραία συλλογή, ήρεμη και casual, τα παντελόνια μαλακά και φαρδιά με πουκαμίσες, που θύμιζαν πιτζάμες και loungewear. Αλλά τα κολλητά ημιδιάφανα πλεκτά, τα μεταλλικά χρώματα και οι μπότες έδωσαν ένα σέξι τόνο στη συλλογή και έσωσαν την παράσταση.








 Dolce &Gabbana

Οι λάτρεις του ιταλικού οίκου ενθουσιάστηκαν με αυτήν την παρουσίαση που υμνεί την Βυζαντινή ιστορία και την Ορθόδοξη εκκλησία. Στα φορέματα των μοντέλων βλέπουμε τα πρόσωπα αγίων και τα κεντημένα μπούστα ξυπνάνε μνήμες βυζαντινές. Μια πολύ χλιδάτη συλλογή από την οποία δεν έλειψαν οι σέξι δαντέλες σήμα κατατεθέν του οίκου. Τα κοσμήματα τεράστια, σταυροί ακόμα και τιάρες με πέρλες και ημιπολύτιμες πέτρες. Στη συνέχεια είδαμε μονόχρωμα υπέροχα γκρι παλτό, πτι-καρό συνολάκια και καυτά σορτσάκια από δαντέλα με μπλούζες βυζαντινές.













 Versace

Βινύλιο, καρώ, έντονο κίτρινο, μυτερές μπότες με τρουκς και σχέδια με λεοπάρ. Μια σέξι αλλά όχι ιδιαίτερα σικάτη συλλογή. Η Ντονατέλα δεν το «είχε» φέτος μάλλον.








 Gucci

Το μωβ και το μαύρο κυριάρχησαν στον οίκο Gucci καθώς και τα μόκα καφετιά και το σχέδιο πρενς ντε γκαλ στα μάλλινα παλτό του οίκου. Τονισμένη μέση, γυαλιά ηλίου και φυσικά τα βραδινά του φορέματα με τις διαφάνειες και τα ντεκολτέ έδωσαν ρέστα και ενθουσίασαν στυλίστες και editors. Εμείς ξετρελαθήκαμε με το μακρύ φόρεμα με το ημιδιάφανο μπούστο και τα φτερά στα μανίκια.










πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...