Τσίπρας στο BBC: Η πιο ακραία και πιο δεξιά κυβέρνηση

Επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά και της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζει την «πιο δεξιά και πιο ακραία που υπήρξε μετά την μεταπολίτευση» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC.
Τσίπρας στο BBC: Η πιο ακραία και πιο δεξιά κυβέρνηση


Σε συνέντευξή του που δόθηκε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς «επιδιώκει να θέσει μια ατζέντα που οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση, που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία, ώστε μ' αυτό τον τρόπο να πετύχει δυο πράγματα. Πρώτον, ο κόσμος να μην σκέφτεται την οικονομία, να φοβάται και να σκέφτεται την ασφάλειά του, τους κινδύνους που μπορεί να έχει από τους μετανάστες ή από τις διαδηλώσεις. Και δεύτερον, να προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, διαμορφώνοντας μια σταθερή βάση για τη δική του εκλογική επιρροή. Είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για την ίδια τη Δημοκρατία»».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης στα ελληνικά, αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βία που προέρχεται από την ακραία δεξιά. Ταυτόχρονα απέρριψε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντάς την ως «επικίνδυνη» τη θεωρία των δύο άκρων και τονίζοντας ότι υπάρχει ένα άκρο, η Χρυσή Αυγή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC, Πολ Μέισον, σχετικά με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έλθει στην κυβέρνηση σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τα φαινόμενα βίας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Θα εφαρμόσουμε το νόμο».

«Η ακροδεξιά με το νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα πηγαίνουν χέρι - χέρι, είναι οι δύο όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος. Και πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτή την ακραία ατζέντα του νόμου και της τάξης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προβλέποντας ότι «η κοινωνική ένταση πιθανώς να οξυνθεί το επόμενο διάστημα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τον εκτροχιασμό της κοινωνικής έντασης σε καταστάσεις σαν κι αυτές που αναφερθήκατε και αφορούν το παρελθόν».

«Κυβέρνηση εκβιασμών, τρομοκρατίας και στρατηγική έντασης»
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «πλέον είναι φανερό ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι η πιο δεξιά και πιο ακραία κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, «αν η κυβέρνησή μας και ο Α. Σαμαράς πιστεύουν ότι μπορούν να κυβερνούν αυτή τη χώρα για πάντα, με εκβιασμούς, τρομοκρατία και στρατηγική έντασης, κάνει λάθος. Κι αυτό γιατί ο ελληνικός λαός έχουν μακρά παράδοση δημοκρατίας και αγώνων».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί τα χρόνια του μνημονίου. Διότι, πρόσθεσε, αυτή η πολιτική που ασκείται είναι βάρβαρη και δεν θα μπορούσε να βρει συναίνεση από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στην εξουσία και στο λαό που να προκαθορίζει ότι ο λαός θα πρέπει υποστεί μια μείωση εισοδήματος 30-40%.

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσουμε. Να τον ενώσουμε προκειμένου να ξεπεράσει μια τρομακτική κρίση που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα συζητήσει με όλους προκειμένου να κερδίσει «έστω κάτι λίγο προς όφελος της χώρας μου».

«Θα βρεθώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να διατρανώσω ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός περνάει ένα πολύ μεγάλο δράμα. Στην Ελλάδα έχουμε ανθρωπιστική κρίση εξ αιτίας αυτών των πολιτικών επιλογών, εξαιτίας αυτών των τεχνοκρατικών λαθών που έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ζωές. Στην Ελλάδα έχουμε ανθρώπους που αυτοκτονούν καθημερινά από απόγνωση. Και έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους που παίρνουν κάτω από 600 ευρώ και πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο».
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...