Κύπρος: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι Πρόεδροι αποκλειστικά στο euronews

Οι βασικοί διεκδικητές για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλούν αποκλειστικά στο Euronews για το τι θα κάνουν αν εκλεγούν. Πως θα καταφέρουν να μειώσουν το χρέος της Κύπρου και τι θα γίνει με το μνημόνιο που σύντομα θα «χτυπήσει» την πόρτα του νησιού!

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στο Euronews και στον Σταμάτη Γιαννίση είπε ότι μια από τις βασικές του προτεραιότητες είναι ότι ως κυβέρνηση «θα πρέπει να νοικοκυρέψουμε το κράτος. Αυτό δεν σημαίνει απολύσεις αλλά μια βασική αρχή».
Σε ότι αφορά το μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι: «Θα πρέπει άμεσα να λάβουμε μέτρα για το διορισμό ενός δεύτερου αξιόπιστου οίκου όσον αφορά τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Τον Νίκο Αναστασιάδη, εκτός από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, στηρίζει και το τρίτο κόμμα του νησιού, το ΔΗΚΟ.
Ο Σταύρος Μαλλάς είναι ο δεύτερος βασικός διεκδικητής της κυπριακής προεδρίας. Υποστηρίζεται από το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου το ΑΚΕΛ, το κόμμα του απερχόμενου Προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια.
Ο κ. Μαλλάς στην αποκλειστική συνέντευξη του στο Euronews δήλωσε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος θα υπογράψει ένα μνημόνιο, το οποίο ήδη περιέχει ρήτρες για σταδιακή μείωση της δημόσιας υπηρεσίας. «Άπο την άλλη όμως, οι ιδιωτικοποιήσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους οικονομικά μιλώντας και αναλύοντας τα δεδομένα δεν μας οφελουν καθόλου. Συνεπώς πρέπει να βρούμε ένα τρόπο αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε την Κύπρο μέσα απο μια διαδικασία μείωσης του χρέους διαφορετικό» τόνισε ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
Ο τρίτος βασικός υποψήφιος είναι ο Γιώργος Λιλλήκας. Όπως δήλωσε: «Πρόθεση μου είναι να αξιοποιήσω απο τώρα το φυσικό αέριο, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τα δημοσιονομικά ελλείμματα με στόχο να στρέψει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».
Παρακολουθείστε όλες τις συνεντεύξεις των τριών βασικών υποψηφίων στην ελληνική ιστοσελίδα του Euronews.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...