Στο σφυρί το σπίτι του Έλληνα προξένου στο Λονδίνο

«Μία μη εκσυγχρονισμένη Βίλλα αρχιτεκτονικής τύπου «Italianate», διατηρητέα μονοκατοικία δεύτερης διαβάθμισης, 810 τ.μ., στο πολυπόθητο σημείο της νότιας πλευράς του Holland Park. Το κτήριο επωφελείται από έναν πίσω κήπο που επικοινωνεί άμεσα με το πάρκο»

Γλαφυρή η περιγραφή στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου. Εξάλλου, ο πήχυς έχει μπει ψηλά. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το ελληνικό δημόσιο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει από τη πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου πάνω από €25 εκατομμύρια. Πρόκειται για πρώην κατοικία του Έλληνα πρόξενου, κτίριο ηλικίας 115 ετών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου κατοικούν μερικοί από τους πλουσιότερους βρετανούς πολίτες. Προσφορές θα κατατίθενται μέχρι τις 19 Μαρτίου.
Η αγγελία του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει, επίσης, ακίνητα σε Λευκωσία (8.000 τ.μ., στο κέντρο της πόλης, με τιμή στόχο €5 εκατομμύρια), Βρυξέλλες (9όροφο κτίριο, με τιμή στόχο €3,3 εκατομμύρια), Βελιγράδι (4όροφο κτίριο, με τιμή στόχο €2 εκατομμύρια), Λιουμπλιάνα (διώροφο διατηρητέο) και Τασκένδη (διώροφο κτίριο στα περίχωρα της πόλης).
Η ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες, αφού έχει δεσμευτεί στην τρόικα για εισπράξεις €11 δισεκατομμυρίων, από αξιοποίηση κρατικής περιουσίας, μέχρι το 2016.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...