Χιλιάδες τα θύματα του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων και στην Ευρώπη

Μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο αιχμάλωτα της παράδοσης υποβάλλονται ανυπεράσπιστα στο σκληρό έθιμο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, βιώνοντας φρικτές συνέπειες σε όλη τους τη ζωή. Στις χώρες της «πολιτισμένης» Ευρώπης πάνω από 500.000 γυναίκες υποφέρουν για όλη τους τη ζωή από τις επιπτώσεις παρόμοιων επεμβάσεων.

Η Καντιντιάτου Ντιάλο υπήρξε θύμα αυτής της φρικτής πρακτικής και έχει πλέον αφιερώσει τη ζωή της στην καταπολέμησή της ιδρύοντας μια σχετική οργάνωση στο Βέλγιο.
“Το μόνο πράγμα που ήξερα είναι ότι υπήρχε μία γιορτή, μία προετοιμασία και την επόμενη είχα ξυπνήσει λέγοντας: θα φύγουμε αλλά πού θα πάμε, σκεφτόμουν ότι θα πηγαίναμε στο σχολείο. Μπήκα στο σχολείο αλλά μου είπαν ότι θα γίνω ένα μεγάλο κορίτσι. Και ένα μεγάλο κορίτσι σημαίνει ακρωτηριασμένο κορίτσι” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μηδενική ανοχή ζήτησε την Τετάρτη η Ευρωπαίκή Επιτροπή κατά του ακρωτηριασμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Η Επιτροπή εξήγγειλε τη διάθεση ποσού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των δραστηριοτήτων των κρατών μελών.
“Η μη δημοσιοποίηση αυτών των θεμάτων για καιρό οδήγησε σε περιορισμένες δράσεις. Τώρα που επιτέλους μιλήσαμε για αυτό ελπίζουμε να ληφθούν δράσεις” είπε η Κριστίν Λουντ από τη Διεθνή Αμνηστία.
Η Κομισιόν θα δώσει επίσης και 11,4 εκατ. ευρώ για τις ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις που συνδράμουν τα θύματα.
“Δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης μέτρων ή πρωτοβουλιών. Το πρόβλημα έγκειται στην πολιτική θέληση να εφαρμοστούν. Και έλλειψη πόρων προκειμένου να εφαρμοστούν. Γιατί αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι μόνο η πολιτική βούληση αλλά και η συναίνεση των εθνικών κυβερνήσεων να δώσουν χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στα Κοινοβούλια.” είπε ο Ραούλ Ρομέβα Ρουέντα ευρωβουλευτής των Πρασίνων.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...